Μαθήματα γαστρονομικής "Naturalité"

Η École Ducasse έρχεται στην Αθήνα για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μύησης στη signature νατουραλιστική φιλοσοφία του Alain Ducasse.

ducasse

"Λαχανικά, ψάρια, δημητριακά. Αυτό ήταν το φύλλο πορείας που έδωσα στον εαυτό μου το 2014, όταν γεννήθηκε η Naturalité. Με ανησυχία για τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και με τη συνειδητοποίηση της υπερκατανάλωσης των πόρων αυτών, εμπνεύστηκα από την επιθυμία, που από πάντα υπαγόρευε την έκφραση της μαγειρικής μου: να βρω την ουσία και να επανασυνδεθώ με την αρχική γεύση των προϊόντων”. Έτσι ξεκινά ο Alain Ducasse τον πρόλογο του βιβλίου του "Grand Livre de la Naturalité” που κυκλοφόρησε πρόσφατα μεταφρασμένο στα ελληνικά, στις σελίδες του οποίου ο σπουδαίος σεφ εξηγεί την προσωπική του αντίληψη για την αποστολή της σύγχρονης μαγειρικής, η οποία δεν μπορεί παρά να διακατέχεται από έντονη οικολογική συνείδηση. Μια βαθιά βουτιά σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη κουζίνα που ενώνει τη γαστρονομία με τη "φυσικότητα" και τις τεχνικές της προσφέρει στους επαγγελματίες της εστίασης το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "Naturalité Cuisine”, που διοργανώνει η Gastronomy Essentials στην Αθήνα (6-8/4) με την υποστήριξη του INΣΕΤΕ. Την εκπαίδευση θα κάνει ο Florian Gravelle, εκπαιδευτής σεφ της κορυφαίας École Ducasse, και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους σεφ επιθυμούν να μυηθούν σε αυτήν την ξεχωριστή  φιλοσοφία και τα μυστικά της. 

Για περισσότερες πληροφορίες, Gastronomy Essentials: Χάρης Χαραλαμπίδης, τηλ.: 6972444820, e-mail:gastronomy_essentials@mail.com 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.