Οδός Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο: 6 εστιατόρια για κάθε διάθεση

Διατηρεί ακόμα την αύρα γειτονιάς από τα παλιά αλλά και την αίσθηση του κέντρου-απόκεντρου ο δρόμος αυτός του Παλαιού Φαλήρου που κρύβει ενδιαφέροντες γευστικούς πειρασμούς.

vitello

Vitello

Μια πλούσια γευστική βεντάλια απλώνουν κατά μήκος του δρόμου τα εστιατόρια της οικογένειας Βουλγαράκη, με πιο καινούργιο το ιταλιάνικο αυτό στέκι όπου τις γεύσεις δημιουργούν ο Pino Saccheri και ο Ηλίας Σκουλάς. Στον κατάλογο πρωταγωνιστούν τα ζυμαρικά, η πίτσα καθώς και τα burger, είτε με κοτόπουλο είτε με μοσχαρίσιο μπιφτέκι των 200 γρ. σαν το Colosseum με provolone, τηγανιτό αυγό και καπνιστή πανσέτα που μπαίνει σε ψωμί από χαρούπι. 

magikeskatsaroles

Μαγικές Κατσαρόλες

Έχει σοφιστικέ θαλπωρή που σε χαλαρώνει το βραβευμένο εστιατόριο της Βάνας Βρεττού και του συζύγου της Σωτήρη Καραδάκη. Οι γεύσεις βρίσκουν σταθερά τη χρυσή τομή ανάμεσα στην οικεία και τη μοντέρνα όψη της ελληνικής κουζίνας, περιλαμβάνοντας από βαθιά νόστιμα σιφνέικα ρεβίθια στη γάστρα και παλατιανούς κεφτέδες από τρεις διαφορετικούς κιμάδες μέχρι κατσικομακαρονάδα Αντιπάρου και ντελικάτα χτένια σοτέ με ξινόχοντρο τραχανά από την Κρήτη. 

psarades

Ψαράδες

Το κομψό αυτό ρεστοράν αγαπά ιδιαίτερα τις μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις κι έχει τη σφραγίδα της οικογένειας Βουλγαράκη. Ο καινούργιος executive chef Κώστας Κανταρτζής προτείνει ανάμεσα σε άλλα σεβίτσε τσιπούρας με τσάτνεϊ αγγουριού, γκασπάτσο ντομάτας και σχοινόπρασο, ριζότο καραβίδας με μάραθο και πίκλα φινόκιο, καθώς και μυλοκόπι με πουρέ κουνουπιδιού, αρωματισμένο με φυσική βανίλια. 

kyraristos

Κυρ Αρίστος

Αν και νέας κοπής, το πολύ δημοφιλές κεμπαπτζίδικο έχει νοσταλγική ατμόσφαιρα από τα παλιά. Παστουρμαδόπιτα φούρνου με χειροποίητο φύλλο, σπιτικές αλοιφές και ντολμαδάκια τυλιγμένα στο χέρι ανοίγουν την όρεξη προτού καταφτάσουν στο τραπέζι όλων των ειδών τα κεμπάπ, από κλασικό, κοτόπουλο ή προβατίνα μέχρι γιαουρτλού με γιαούρτι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας αλλά και κασερλί με λιωμένο τυρί μέσα κι έξω.

lazaro1971

Lazaro 1971 

Το εστιατόριο της οικογένειας Βουλγαράκη γράφει τη δική του ιστορία από το 1971 με αιχμή του δόρατος το ασυναγώνιστο πεϊνιρλί με την αυθεντική συνταγή του Μπάρμπα-Λάζαρου. Τριγύρω του, ο σεφ Αρσένης Τσακιλίδης υφαίνει ένα νόστιμο σενάριο που περιλαμβάνει πιάτα με μοντέρνο ελληνικό χρώμα όπως το ψαρονέφρι σχάρας που τυλίγει σε λόζα Κέας και ο κρασάτος κόκορας με χειροποίητα χοντρά μακαρόνια και κρασοτύρι Σίφνου.

psipsina

Ψιψίνα

Η περιποιημένη θαλασσινή ταβέρνα, βαμμένη στα λευκά και τα γαλάζια, έχει κοινό φανατικό. Την τιμητική τους έχουν όστρακα, παστά και καπνιστά ψαράκια, θαλασσινά και λοιπά ψαρικά στο τηγάνι και τη σχάρα, ενώ δεν λείπουν σπεσιαλιτέ όπως τα ζυμαρικά με θαλασσινά αλλά και μεγαλύτερο ψάρι που μπορείτε να διαλέξετε από τη βιτρίνα του μαγαζιού.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Κυρ Αρίστος

Ζησιμοπούλου 96, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Ψιψίνα

Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 96, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Vitello

Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.