Οδός Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο: 6 εστιατόρια για κάθε διάθεση

Διατηρεί ακόμα την αύρα γειτονιάς από τα παλιά αλλά και την αίσθηση του κέντρου-απόκεντρου ο δρόμος αυτός του Παλαιού Φαλήρου που κρύβει ενδιαφέροντες γευστικούς πειρασμούς.

vitello

Vitello

Μια πλούσια γευστική βεντάλια απλώνουν κατά μήκος του δρόμου τα εστιατόρια της οικογένειας Βουλγαράκη, με πιο καινούργιο το ιταλιάνικο αυτό στέκι όπου τις γεύσεις δημιουργούν ο Pino Saccheri και ο Ηλίας Σκουλάς. Στον κατάλογο πρωταγωνιστούν τα ζυμαρικά, η πίτσα καθώς και τα burger, είτε με κοτόπουλο είτε με μοσχαρίσιο μπιφτέκι των 200 γρ. σαν το Colosseum με provolone, τηγανιτό αυγό και καπνιστή πανσέτα που μπαίνει σε ψωμί από χαρούπι. 

magikeskatsaroles

Μαγικές Κατσαρόλες

Έχει σοφιστικέ θαλπωρή που σε χαλαρώνει το βραβευμένο εστιατόριο της Βάνας Βρεττού και του συζύγου της Σωτήρη Καραδάκη. Οι γεύσεις βρίσκουν σταθερά τη χρυσή τομή ανάμεσα στην οικεία και τη μοντέρνα όψη της ελληνικής κουζίνας, περιλαμβάνοντας από βαθιά νόστιμα σιφνέικα ρεβίθια στη γάστρα και παλατιανούς κεφτέδες από τρεις διαφορετικούς κιμάδες μέχρι κατσικομακαρονάδα Αντιπάρου και ντελικάτα χτένια σοτέ με ξινόχοντρο τραχανά από την Κρήτη. 

psarades

Ψαράδες

Το κομψό αυτό ρεστοράν αγαπά ιδιαίτερα τις μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις κι έχει τη σφραγίδα της οικογένειας Βουλγαράκη. Ο καινούργιος executive chef Κώστας Κανταρτζής προτείνει ανάμεσα σε άλλα σεβίτσε τσιπούρας με τσάτνεϊ αγγουριού, γκασπάτσο ντομάτας και σχοινόπρασο, ριζότο καραβίδας με μάραθο και πίκλα φινόκιο, καθώς και μυλοκόπι με πουρέ κουνουπιδιού, αρωματισμένο με φυσική βανίλια. 

kyraristos

Κυρ Αρίστος

Αν και νέας κοπής, το πολύ δημοφιλές κεμπαπτζίδικο έχει νοσταλγική ατμόσφαιρα από τα παλιά. Παστουρμαδόπιτα φούρνου με χειροποίητο φύλλο, σπιτικές αλοιφές και ντολμαδάκια τυλιγμένα στο χέρι ανοίγουν την όρεξη προτού καταφτάσουν στο τραπέζι όλων των ειδών τα κεμπάπ, από κλασικό, κοτόπουλο ή προβατίνα μέχρι γιαουρτλού με γιαούρτι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας αλλά και κασερλί με λιωμένο τυρί μέσα κι έξω.

lazaro1971

Lazaro 1971 

Το εστιατόριο της οικογένειας Βουλγαράκη γράφει τη δική του ιστορία από το 1971 με αιχμή του δόρατος το ασυναγώνιστο πεϊνιρλί με την αυθεντική συνταγή του Μπάρμπα-Λάζαρου. Τριγύρω του, ο σεφ Αρσένης Τσακιλίδης υφαίνει ένα νόστιμο σενάριο που περιλαμβάνει πιάτα με μοντέρνο ελληνικό χρώμα όπως το ψαρονέφρι σχάρας που τυλίγει σε λόζα Κέας και ο κρασάτος κόκορας με χειροποίητα χοντρά μακαρόνια και κρασοτύρι Σίφνου.

psipsina

Ψιψίνα

Η περιποιημένη θαλασσινή ταβέρνα, βαμμένη στα λευκά και τα γαλάζια, έχει κοινό φανατικό. Την τιμητική τους έχουν όστρακα, παστά και καπνιστά ψαράκια, θαλασσινά και λοιπά ψαρικά στο τηγάνι και τη σχάρα, ενώ δεν λείπουν σπεσιαλιτέ όπως τα ζυμαρικά με θαλασσινά αλλά και μεγαλύτερο ψάρι που μπορείτε να διαλέξετε από τη βιτρίνα του μαγαζιού.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Κυρ Αρίστος

Ζησιμοπούλου 96, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Ψιψίνα

Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 96, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Vitello

Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.