Τι μαγειρεύει ο Γιώργος Στυλιανουδάκης φέτος το καλοκαίρι;

Πέντε διαφορετικά πρότζεκτ έχει στα σκαριά ο ταλαντούχος σεφ, απλωμένα από τη Μύκονο, την Τήνο και την Ίο ως τη Θεσσαλονίκη.

stylianoudakis

Αν μη τι άλλο γεμάτο προμηνύεται το φετινό καλοκαίρι του Γιώργου Στυλιανουδάκη, ο οποίος θα σερβίρει τη χαρακτηριστική μοντέρνα ελληνική του κουζίνα από τη Μύκονο και την Τήνο ως την Ίο και τη Θεσσαλονίκη. Πρώτο θα κόψει την κορδέλα το δικό του "Kalopsia" στην Τήνο που επιστρέφει ανανεωμένο στις αρχές Απριλίου, ύστερα από την περσινή παρθενική του σεζόν που το οδήγησε στις υποψηφιότητες για τα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες του νησιού.

"Ειδικά τα λαχανικά με έχουν ενθουσιάσει. Τρως για παράδειγμα την αγκινάρα και νιώθεις το χώμα και τα αρώματα της Τήνου. Γι’αυτό και συνεργάζομαι με ένα βιολογικό κτήμα του νησιού που θα μας προμηθεύει με ζαρζαβατικά, ενώ χρησιμοποιώ επίσης αρκετά από τα τοπικά τυριά που είναι υπέροχα όπως τη γραβιέρα, το πέτρωμα και τη φέτα. Λατρεύω επίσης το καρίκι και ψάχνω να βρω έναν τρόπο να εντάξω την τόσο έντονη γεύση του σε κάποιο από τα πιάτα μου. Το φετινό μενού διατηρεί κάποια πιάτα από πέρσι όπως το αρνίσιο χεράκι μπρεζέ με αγκινάρες, διανθισμένα όμως με αρκετά ωμά αλλά και μεγάλα ψάρια και κρέατα που θα ψήνουμε σε φούρνο Mibrasa". 

Kalopsia
"Kalopsia", Τήνος

Την ίδια στιγμή βέβαια, το φλερτ με το Νησί των Ανέμων συνεχίζεται. "Κρητικός Μυκονιάτης έχω γίνει πια. Από το 2015 που βρίσκομαι εδώ έχω δει πολλές αλλαγές στο νησί, καθώς άλλοτε κυνηγά το πάρτυ και άλλοτε τη γαστρονομία. Θεωρώ πως στην παρούσα φάση η Μύκονος δεν επικεντρώνεται στη γαστρονομία στο βαθμό για παράδειγμα της Σαντορίνης, ωστόσο κάποια υψηλού επιπέδου εστιατόρια μπορεί να τα αντέξει. Φέτος θα αναλάβω τη γαστρονομική πρόταση του καινούργιου ξενοδοχείου "Yi" που θα ανοίξει τον Ιούνιο στην Ελιά. Ακολουθώντας το concept του ξενοδοχείου που περιστρέφεται γύρω από την επαφή με τη γη και τη χαλάρωση, θα σερβίρουμε δύο menu degustation, ένα με μοντέρνο κυκλαδίτικο χρώμα και ένα μεσογειακό. Τα πιάτα θα είναι μεσαίου μεγέθους και όλα θα τα ετοιμάζουμε στην ανοικτή κουζίνα που θα αποτελεί κομμάτι του εστιατορίου. Στη Μύκονο θα έχω επίσης την επιμέλεια της κουζίνας στο καινούργιο ξενοδοχείο "Tropicana villas & Suites” που θα ανοίξει γύρω στα τέλη Μαϊου στην πλαγιά πάνω από το ομώνυμο κλαμπ". 

Κυκλάδων συνέχεια με την Ίο, όπου ξεκινά η συνεργασία του με το "Ios Club". "Δεν είναι καινούργιο μαγαζί, ωστόσο η θέα του πραγματικά κόβει την ανάσα και οι ιδιοκτήτες θέλουν να αναβαθμίσουν τη γευστική πρόταση. Κάποια από τα πιάτα που σχεδιάζω για τον Μάιο που θα ξεκινήσουμε, είναι το ριζότο δημητριακών με ζωμό λαχανικών, κολοκυθάκι, μανιτάρι και γραβιέρα, και ο μουσακάς με μάγουλα μπρεζέ που θα σερβίρουμε μέσα σε μελιτζάνα και θα σκεπάζουμε με χλιαρή μπεσαμέλ". 

Μετά τις Κυκλάδες τέλος, σειρά παίρνει η συμπρωτεύουσα όπου ο Στυλιανουδάκης θα επιμελείται την κουζίνα στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο "Monasty" που έρχεται γύρω στον Ιούλιο με τη σφραγίδα της Marriott στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. "Το ξενοδοχείο θα είναι πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό, και τόσο το bar όσο και το εστιατόριο θα έχουν εκπληκτική θέα. Εκεί θα προτείνω μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που θα αντλούν στοιχεία από τις μοναστηριακές συνταγές του Αγίου Όρους".
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.