Αλλαγή σκυτάλης στο "Annie Fine Cooking"

Ο Στέφανος Μιχάλης, από το «Λίνου Σουμπάσης & ΣΙΑ», αναλαμβάνει την κουζίνα στο νεομπιστρό του Νέου Κόσμου, μετά την αποχώρηση της Σταυριανής Ζερβακάκου.

Annie Fine Cooking

Όταν η Σταυριανή Ζερβακάκου έφερε την κουζίνα της στις παρυφές του Νέου Κόσμου, σερβίροντας ένα καθημερινά εναλλασσόμενο μενού, βασισμένο στα ευρήματά της στην αγορά, η δημιουργική της προσέγγιση στην ελληνική γεύση άφησε στίγμα αρκετά ισχυρό ώστε το "Annie Fine Cooking" να βρεθεί στις υποψηφιότητες των Χρυσών Σκούφων, αλλά και να εμπλουτίσει την αθηναϊκή γευστική βεντάλια με μια ιδιότυπη απόδοση του ελληνικού νεομπιστρό.

Τώρα, με την αποχώρησή της από την Αθήνα (και την επιστροφή της στη Μάνη), τη θέση της στην κουζίνα του "Annie Fine Cooking"" έρχεται να αναπληρώσει ο νεαρός Στέφανος Μιχάλης, μέχρι πρότινος sous chef στο αντίστοιχης λογικής project του πολύ buzzy "Λίνου, Σουμπάσης & ΣΙΑ" στου Ψυρρή.

Με προϋπηρεσία σε κουζίνες δημιουργικής τροφοσυλλογής όπως αυτές της θεσσαλονικιώτικης "Μούργας", αλλά και της πρώτης φάσης του "Σεϋχέλες" υπό την ηγεσία του Φώτη Φωτεινόγλου, ο Στέφανος Μιχάλης έχει κερδίσει τα διαπιστευτήριά του και στην αναφιώτικη "Μαργαρίτα", όπου εφάρμοσε το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο ως χημικός, στον αμπελώνα του κτήματος Φλαμούρου, φροντίζοντας παλιά κλήματα, ή φυτεύοντας νέα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Με ένα μίγμα γνώσεων, εμπειριών, αλλά και νοοτροπίας που εγγυάται πολύ ενδιαφέρουσα νέα εποχή για το δημιουργικό γευστικό spot του Νέου Κόσμου, το "Annie Fine Cooking" θα μείνει εκτός λειτουργίας τις επόμενες εβδομάδες, ώστε η κουζίνα του να επιστρέψει επανακαλιμπραρισμένη στις αρχές Μαρτίου – μέχρι τότε, θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες

Annie Fine Cooking

Μεναίχμου 4, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.