Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει

Μετά το επιβεβλημένο πανδημικό διάλειμμα, η μεγάλη έκθεση των τροφίμων και των ποτών επιστρέφει ανανεωμένη για 8η χρονιά στο MEC Παιανίας.

expotrof

Η επιστροφή των μεγάλων εκθέσεων στη ζωή μας είναι γεγονός αισιόδοξο και ελπιδοφόρο. Ύστερα λοιπόν από την απαραίτητη ανάπαυλα, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει ανανεωμένη για 8η χρονιά καλώντας τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών αλλά και τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας να συναντηθούν ξανά στο MEC Παιανίας. Από τις 18 έως τις 20/2, η έκθεση-θεσμός παρουσιάζει ένα πλούσιο γαστρονομικό ταξίδι γνωριμίας με τα μοναδικά προϊόντα των περισσότερων από 350 μικρών και μεγάλων παραγωγών της χώρας, αλλά και ένα πλήθος γαστρονομικών εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετέχουν καταξιωμένοι σεφ και sommelier της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής. Εξίσου ανανεωμένη θα είναι όμως και η ενότητα "Μαγειρεύουμε Ελλάδα" που θα ξετυλίξει ένα πλούσιο γευστικό πρόγραμμα προς κάθε μεριά της Ελλάδας. Ο βραβευμένος σεφ Κώστας Μπουγιούρης από τη Σύρο θα υποδεχθεί στην ανοικτή κουζίνα αξιόλογους συναδέλφους του προκειμένου να παρουσιάσουν ξεχωριστές συνταγές, ενώ το γευστικό "παρών" θα δώσουν ακόμα οι περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Β. Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου για μια διαδραστική εμπειρία γνωριμίας με τα προϊόντα και τις σπεσιαλιτέ τους. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.