Οδηγός Εστιατορίων

Το "Hanzo" φέρνει γιαπωνέζικο αέρα στο Κολωνάκι

Μια ατμοσφαιρική ιαπωνική pub κατοικεί εδώ και λίγο καιρό στην οδό Σκουφά.

hanzo

Λίγες ημέρες πριν τον καινούργιο χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του το "Hanzo" επί της Σκουφά στο Κολωνάκι. Πρόκειται για τη νέα πρόταση του Μάνου Δαμασκηνού, ο οποίος ύστερα από το "Tra Di Noi" των Μελισσίων αποφάσισε να κατέβει στο κέντρο και να δημιουργήσει όπως μας λέει "μια ιαπωνική pub στα πρότυπα εκείνων που απολαμβάνουν μεγάλης δημοφιλίας σε μητροπόλεις όπως το Λονδίνο". Ο χώρος απλωμένος σε επίπεδα, είναι βαμμένος στις αποχρώσεις του πράσινου, με τραπέζια αλλά και δύο ξύλινες μπάρες όπου μπορείς να τσιμπολογήσεις ελεύθερα τις προτάσεις του καταλόγου παρέα με το ποτό σου. Εν αρχή ην ασφαλώς τα γιαπωνέζικα σουβλάκια με πάπια, αρνί, γαρίδα και διάφορα μέρη κοτόπουλου που ψήνονται στη robata και προσφέρονται με το τεμάχιο, τριγύρω από τα οποία παίρνουν θέση μια σειρά από προτάσεις σαν τον ιαπωνικό λουκουμά takoyaki που γεμίζεται με χταπόδι, την ομελέτα oyakodon με κοτόπουλο και ρύζι, και τον τηγανιτό μαύρο χοίρο με σάλτσα tonkatsu. Οι γεύσεις βρίσκουν τη συνοδεία τους σε premium γιαπωνέζικα spirits καθώς και στα ταιριαστά signature cocktails που έχει δημιουργήσει ειδικά για το μαγαζί ο Περικλής Λιατόπουλος. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Hanzo

Σκουφά 51, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

26/05/2022

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.