Το "Hanzo" φέρνει γιαπωνέζικο αέρα στο Κολωνάκι

Μια ατμοσφαιρική ιαπωνική pub κατοικεί εδώ και λίγο καιρό στην οδό Σκουφά.

hanzo

Λίγες ημέρες πριν τον καινούργιο χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του το "Hanzo" επί της Σκουφά στο Κολωνάκι. Πρόκειται για τη νέα πρόταση του Μάνου Δαμασκηνού, ο οποίος ύστερα από το "Tra Di Noi" των Μελισσίων αποφάσισε να κατέβει στο κέντρο και να δημιουργήσει όπως μας λέει "μια ιαπωνική pub στα πρότυπα εκείνων που απολαμβάνουν μεγάλης δημοφιλίας σε μητροπόλεις όπως το Λονδίνο". Ο χώρος απλωμένος σε επίπεδα, είναι βαμμένος στις αποχρώσεις του πράσινου, με τραπέζια αλλά και δύο ξύλινες μπάρες όπου μπορείς να τσιμπολογήσεις ελεύθερα τις προτάσεις του καταλόγου παρέα με το ποτό σου. Εν αρχή ην ασφαλώς τα γιαπωνέζικα σουβλάκια με πάπια, αρνί, γαρίδα και διάφορα μέρη κοτόπουλου που ψήνονται στη robata και προσφέρονται με το τεμάχιο, τριγύρω από τα οποία παίρνουν θέση μια σειρά από προτάσεις σαν τον ιαπωνικό λουκουμά takoyaki που γεμίζεται με χταπόδι, την ομελέτα oyakodon με κοτόπουλο και ρύζι, και τον τηγανιτό μαύρο χοίρο με σάλτσα tonkatsu. Οι γεύσεις βρίσκουν τη συνοδεία τους σε premium γιαπωνέζικα spirits καθώς και στα ταιριαστά signature cocktails που έχει δημιουργήσει ειδικά για το μαγαζί ο Περικλής Λιατόπουλος. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.