Το "Hanzo" φέρνει γιαπωνέζικο αέρα στο Κολωνάκι

Μια ατμοσφαιρική ιαπωνική pub κατοικεί εδώ και λίγο καιρό στην οδό Σκουφά.

hanzo

Λίγες ημέρες πριν τον καινούργιο χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του το "Hanzo" επί της Σκουφά στο Κολωνάκι. Πρόκειται για τη νέα πρόταση του Μάνου Δαμασκηνού, ο οποίος ύστερα από το "Tra Di Noi" των Μελισσίων αποφάσισε να κατέβει στο κέντρο και να δημιουργήσει όπως μας λέει "μια ιαπωνική pub στα πρότυπα εκείνων που απολαμβάνουν μεγάλης δημοφιλίας σε μητροπόλεις όπως το Λονδίνο". Ο χώρος απλωμένος σε επίπεδα, είναι βαμμένος στις αποχρώσεις του πράσινου, με τραπέζια αλλά και δύο ξύλινες μπάρες όπου μπορείς να τσιμπολογήσεις ελεύθερα τις προτάσεις του καταλόγου παρέα με το ποτό σου. Εν αρχή ην ασφαλώς τα γιαπωνέζικα σουβλάκια με πάπια, αρνί, γαρίδα και διάφορα μέρη κοτόπουλου που ψήνονται στη robata και προσφέρονται με το τεμάχιο, τριγύρω από τα οποία παίρνουν θέση μια σειρά από προτάσεις σαν τον ιαπωνικό λουκουμά takoyaki που γεμίζεται με χταπόδι, την ομελέτα oyakodon με κοτόπουλο και ρύζι, και τον τηγανιτό μαύρο χοίρο με σάλτσα tonkatsu. Οι γεύσεις βρίσκουν τη συνοδεία τους σε premium γιαπωνέζικα spirits καθώς και στα ταιριαστά signature cocktails που έχει δημιουργήσει ειδικά για το μαγαζί ο Περικλής Λιατόπουλος. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.