"Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" για ερωτευμένους

Με ένα ειδικό μενού με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις και πανοραμική θέα στην πόλη γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο το όμορφο εστιατόριο στα ψηλά του Καρέα.

mpalkoni

Ένα από τα γοητευτικότερα πανοράματα της πόλης που φτάνει μέχρι τη θάλασσα προσφέρει το "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" στα ψηλά του Καρέα. Ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων, η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού εννέα σταδίων (€ 55 κατ’άτομο), που τιμά τη μοντέρνα θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου. Την αρχή κάνουν ωμά, σαν το στρείδι με βινεγκρέτ φράουλας σε ζύμωση και χαβιάρι σιναπόσπορου, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει επίσης, ανάμεσα σε άλλα, την υπέροχη μπρουσκέτα σαρδέλας της σεφ με πέστο μαϊντανού και πίκλα πράσινου μήλου αλλά και σουπιά γεμιστή με αρωματικό ριζότο που ψήνεται στη σχάρα με βούτυρο και miso. Για κυρίως πιάτο θα επιλέξετε ανάμεσα σε γιουβέτσι αστακού σε μπισκ καραβίδας ή το μοσχαρίσιο Rib Eye με σος béarnaise, φροντίζοντας να κρατήσετε χώρο για το γλυκό φινάλε με τάρτα σοκολάτας με σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης. Για όποιον το επιθυμεί, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για προαιρετικό wine pairing με 5 ποτήρια κρασί (€ 25 κατ’άτομο) από την ενημερωμένη κάβα του εστιατορίου. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.