Καινούργιο και εντυπωσιακό "Warehouse" στην Πλάκα

Το «Warehouse Assemblage» είναι ένας μεγάλος πολυχώρος που συστεγάζει κάβα, delicatessen και κατάστημα coffee & pastry στην πλατεία της Μητρόπολης.

warehouseassemblage1

Το νέο μέλος της οινόφιλης οικογένειας των Warehouse διαφέρει από τα υπόλοιπα καθώς μας συστήνει ένα υβριδικό concept που ξεδιπλώνεται σε 540 τ.μ. στην πλατεία της Μητρόπολης. Το "Warehouse Assemblage" είναι λοιπόν στην πραγματικότητα ένας σύγχρονης αντίληψης πολυχώρος που κρύβει εντός του κάβα, delicatessen και κατάστημα coffee & pastry με premium φιλοσοφία. Για τους λάτρεις του κρασιού, η κάβα προσφέρει αρκετές εκατοντάδες ετικέτες από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, διαθέτοντας μάλιστα high end dispensers που προσφέρουν την ευκαιρία για πλούσιες σε ερεθίσματα δοκιμές.

warehouseassemblage2

Περνώντας στο χώρο του καφέ και του γλυκού, με τον εξίσου εξελιγμένο τεχνικό εξοπλισμό, οι επιλογές περιλαμβάνουν τους σπέσιαλ κόκκους της Wisecup, καθώς και τα πολύ ξεχωριστά γλυκά που επιμελείται ο ταλαντούχος pastry chef Αλέξανδρος Κόνιαρης σαν το εκμέκ με αρωματισμένο κανταΐφι και γκανάς γιαουρτιού, και η citrus tart με κρέμα αμυγδάλου και κρεμέ λεμόνι. Όσο για το γευστικό κομμάτι, ο σεφ και συνιδιοκτήτης των Warehouse Βασίλης Γεωγλερής προτείνει ενδιαφέρουσες μπρουσκέτες και δημιουργικά μικρά πιάτα για τη μέση όπως το μπαρμπούνι με πράσινη φάβα ενισχυμένη με miso, το καβούρι με kimchi, μαγιονέζα με wasabi και παγωτό μάνγκο-τζίντζερ, και ο μπακαλιάρος με πίκλες παντζαριού, μανταρίνι, μαύρο σκόρδο και πέρλες ponzu. Δεν λείπει μάλιστα κι ένας ακόμα κατάλογος για τα πρωινά του σαββατοκύριακου με ωραίες healthy ιδέες.  

Περισσότερες πληροφορίες

Warehouse Assemblage

Πλατεία Μητροπόλεως 8, Κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.