Νέες οινογαστρονομικές εμπειρίες στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Το δικό του εστιατόριο αλλά και ένα οινοπωλείο απέκτησε πρόσφατα το εμβληματικό οινοποιείο στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

kiryianni

Ακόμα πιο πλούσια έκανε εδώ και λίγο καιρό την οινική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Ο χώρος όπου μέχρι πρόσφατα γίνονταν οι δοκιμές των κρασιών στο τέλος της περιήγησης, ανακαινίστηκε ριζικά και μετατράπηκε σε ένα κομψό εστιατόριο με θέα στους μαγικούς αμπελώνες του οινοποιείου, όπου τις γεύσεις επιμελείται η ταλαντούχα σεφ Κυριακή Φωτοπούλου. Το μενού δημιουργήθηκε με γνώμονα την αρμονία με τα κρασιά του κτήματος και περιλαμβάνει πιάτα σαν το γιουβέτσι μανιταριών ή τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με βουτυράτο πουρέ πατάτας και παλαιωμένη γραβιέρα, που μπορείτε να δοκιμάσετε είτε αλά καρτ είτε επιλέγοντας κάποιο από τα δύο διαφορετικά menu degustation που προσφέρονται συνδυαστικά με επιλεγμένες ετικέτες του οινοποιείου (€ 40 & 60).

Παράλληλα μάλιστα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη αναπαλαίωσε ένα παλιό μπακάλικο στο Νυμφαίο, δημιουργώντας στη θέση του ένα καινούριο οινοπωλείο με αύρα από τα παλιά. Ονομάζεται "Dadalina’s" και στις προθήκες του, πέρα φυσικά από τα κρασιά του κτήματος, φιγουράρουν ακόμα το premium ξύδι του καταστήματος που φτιάχνεται από σταφύλια της Νάουσας και του Αμυνταίου αλλά και το πολύ ιδιαίτερο λικέρ Ηλέκτρα, που παρασκευάζεται από κορόμηλα και φρούτα του δάσους. Δεν λείπουν ακόμα διάφορα οινικά αξεσουάρ και αναμνηστικά, ενώ στο άμεσο μέλλον η προσφορά θα εμπλουτιστεί με προϊόντα τοπικών παραγωγών, συλλεκτικές ετικέτες περιορισμένης κυκλοφορίας και άλλα

Περισσότερες πληροφορίες για όλα βρίσκετε εδώ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.