Ο Σήφης Μανουσέλης ετοιμάζει νέο εστιατόριο στην Αθήνα

Το όνομα αυτού «Tsiftis» και θα είναι ένα μοντέρνο γαστρο-κουτούκι στα Ιλίσια.

sifis

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να τον είχαμε χάσει λίγο από την Αθήνα, μια και είχε ρίξει τους προβολείς του στη Σαντορίνη ("Black Rock") και στα Κουφονήσια ("Laska"), ο βραβευμένος σεφ Σήφης Μανουσέλης ωστόσο ετοιμάζει καινούργιο εστιατόριο στην Αθήνα. Ο "Tsiftis" του ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία κατά τα μέσα Μαρτίου επί της Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας στα Ιλίσια, πολύ κοντά στην ανερχόμενη πιάτσα που σχηματίζεται γύρω από την πλατεία Βραζιλίας, και θα είναι ένα μοντέρνο γαστρο-κουτούκι που θα δίνει έμφαση στους δημιουργικούς μεζέδες και το κρασί σε χαλαρό περιβάλλον.

Ο κατάλογος που θα αλλάζει πολύ συχνά και θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις προμήθειες της ημέρας και τις πρώτες ύλες που θα προμηθεύονται από επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς, θα απαρτίζεται από 10-15 πιάτα, όλα για τη μέση, ανάμεσα στα οποία μπορεί για παράδειγμα να φιγουράρει ρεβυθάδα με miso από φάβα Σχοινούσας, καλαμάρι και πρόβειο προσούτο, μπουρδέτο με κεμπάπ μπακαλιάρου και αρνίσια μπόλια σε dashi αρωματισμένο με σαφράν, κάποιο ψάρι ημέρας μαγειρεμένο με διαφορετικούς τρόπους και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

tsiftis

Η κουζίνα με επικεφαλής τον σταθερό συνεργάτη του Μανουσέλη και συνέταιρο στο εγχείρημα, Μπάμπη Καζάνα, θα φτιάχνει ακόμα τα δικά της προϊόντα, όπως τυριά και αλλαντικά, τα οποία θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί και για το σπίτι, ενώ η λίστα κρασιών που δημιουργεί ο Φώτης Κοτσάκης θα περιλαμβάνει περί τις 50 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.