"17 Χωριά" καλωσορίζουν τους οινόφιλους στη Νεμέα

Ένα οινικό εστιατόριο κομίζει την αύρα της θρυλικής «Enoteca» στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας.

dekaeftachoria

"Πρώτα το κρασί, ύστερα το φαγητό" ήταν πάντο το motto στη θρυλική "Enoteca" της λεωφόρου Πεντέλης που, τρόπον τινά, αναβιώνει στη Νεμέα. Ο ιδιοκτήτης της και μεγάλος wine connoisseur Κώστας Τουλουμτζής συνεταιρίστηκε με τον Μένιο Τουρλώτο προκειμένου να μετατρέψουν το εστιατόριο "Αντίκα" του δεύτερου σε ένα αμιγώς οινικό εστιατόριο-προορισμός, που αποτίνει φόρο τιμής στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας. "17 Χωριά" το όνομα του, όσα δηλαδή και εκείνα που ανήκουν στη ζώνη της Νεμέας, καθένα από τα οποία δίνει το όνομα του στα ισάριθμα πιάτα του καταλόγου. Αρκετά από αυτά, όπως το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι ή το οσομπούκο με σάλτσα αρωματισμένη με λεμόνι και μαϊντανό, είναι παλιά signature πιάτα της "Enoteca", τα οποία αποκτούν μια δεύτερη ζωή ακριβώς δέκα χρόνια ύστερα από το κλείσιμο του εστιατορίου, τοποθετημένα όμως σε μια καινούργια και διαφορετική συνθήκη. Τριγύρω τους ή μάλλον πριν από αυτά, η wine list προτείνει περισσότερες από εκατό ετικέτες που περιλαμβάνουν έστω και μία επιλογή από όλα ανεξαιρέτως τα οινοποιεία της Νεμέας, ενώ δεν λείπουν και χαρακτηριστικές επιλογές από την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Το εστιατόριο, προικισμένο πλέον με το δικό του κελάρι, έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά εδώ και περίπου ένα μήνα, ανοίγοντας ωστόσο επίσημα τις πόρτες του την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου. 

Δερβενακίων 12, Νεμέα, 2746023778

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.