"17 Χωριά" καλωσορίζουν τους οινόφιλους στη Νεμέα

Ένα οινικό εστιατόριο κομίζει την αύρα της θρυλικής «Enoteca» στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας.

dekaeftachoria

"Πρώτα το κρασί, ύστερα το φαγητό" ήταν πάντο το motto στη θρυλική "Enoteca" της λεωφόρου Πεντέλης που, τρόπον τινά, αναβιώνει στη Νεμέα. Ο ιδιοκτήτης της και μεγάλος wine connoisseur Κώστας Τουλουμτζής συνεταιρίστηκε με τον Μένιο Τουρλώτο προκειμένου να μετατρέψουν το εστιατόριο "Αντίκα" του δεύτερου σε ένα αμιγώς οινικό εστιατόριο-προορισμός, που αποτίνει φόρο τιμής στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας. "17 Χωριά" το όνομα του, όσα δηλαδή και εκείνα που ανήκουν στη ζώνη της Νεμέας, καθένα από τα οποία δίνει το όνομα του στα ισάριθμα πιάτα του καταλόγου. Αρκετά από αυτά, όπως το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι ή το οσομπούκο με σάλτσα αρωματισμένη με λεμόνι και μαϊντανό, είναι παλιά signature πιάτα της "Enoteca", τα οποία αποκτούν μια δεύτερη ζωή ακριβώς δέκα χρόνια ύστερα από το κλείσιμο του εστιατορίου, τοποθετημένα όμως σε μια καινούργια και διαφορετική συνθήκη. Τριγύρω τους ή μάλλον πριν από αυτά, η wine list προτείνει περισσότερες από εκατό ετικέτες που περιλαμβάνουν έστω και μία επιλογή από όλα ανεξαιρέτως τα οινοποιεία της Νεμέας, ενώ δεν λείπουν και χαρακτηριστικές επιλογές από την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Το εστιατόριο, προικισμένο πλέον με το δικό του κελάρι, έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά εδώ και περίπου ένα μήνα, ανοίγοντας ωστόσο επίσημα τις πόρτες του την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου. 

Δερβενακίων 12, Νεμέα, 2746023778

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;