Οι σούπες που αγάπησα

Από comfort μέχρι γαστρονομικοί, ιδού 6 «μαγικοί ζωμοί» που ξεχωρίσαμε το τελευταίο διάστημα σε ισάριθμα εστιατόρια της πόλης.

soupaHytra

Hytra
Ένα εξαίσιο, μυροβόλο κονσομέ με ρέγκα και βότανα που μέσα του κολυμπούν αστεροειδείς πίκλες ρέβας είναι το πρελούδιο της πολύ ξεχωριστής μοντέρνας κουζίνας που προτείνει εδώ και λίγο καιρό ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κατάρας στην κορυφή της Στέγης. Και δεν είναι το μόνο μάλιστα, μια και σε επόμενο στάδιο του menu degustation, ακολουθεί ελαφρά πικλαρισμένο κρεμμύδι σε διαυγή ζωμό με σίκαλη και μπέικον που δεν θέλεις να τελειώσει. 

DonMoskio2

Δον Μόσκιο 
Στο καινούργιο κρεατοφαγικό εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο στην Κηφισιά αξίζει, εφ’όσον υπάρχει, να ξεκινήσετε το γεύμα σας με την κοκορόσουπα. Ο σεφ Άγγελος Τζαν την παρουσιάζει σε έντονα κρεμώδη και comfort εκδοχή, με πατάτα, κρεμμύδι, καρότο και ζουμερά κομμάτια του πουλερικού που της χαρίζουν πλούσια και πληθωρική γεύση.

Βασίλαινας
Στο βραβευμένο εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα στα Ιλίσια, ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης παρουσιάζει πιάτα τόσο της στεριάς όσο και της θάλασσας, ανάμεσα στα οποία και μια ιδιαίτερα φίνα ψαρόσουπα με σφυρίδα και σελινόριζα, που δένει τις εντάσεις του ξινού και του πικάντικου με το χαρακτηριστικό άρωμα του σαφράν σε ρόλο πρωταγωνιστή. 

Ikebana

Ikebana
Μπορεί το καινούργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο που δημιούργησε η ομάδα των "Gaku" στη Γλυφάδα να ειδικεύεται στο sushi και τις λοιπές jap σπεσιαλιτέ, ο executive chef Γιάννης Κοσμαδάκης ωστόσο έχει εντάξει στο μενού μια αρωματική και ιδιαιτέρως θερμαντική σούπα με curry που κρύβει μέσα της διάφορα τρυφερά θαλασσινά και λαχανικά. 

Brasserie Lorraine
Η κομψή αλά φρανσέζ ατμόσφαιρα στο δημοφιλές στέκι του Κολωνακίου βρίσκει τη συνέχεια της στις γεύσεις που προτείνει ο Παναγιώτης Ζώκος, συνδυάζοντας κλασικές γαλλικές συνταγές με μοντέρνα twists. Κάπως έτσι, το γεύμα ξεκινά με ιδιαίτερα νόστιμη σούπα πατάτας παρμαντιέ, ενισχυμένη με χουρμά και φουντούκι που τη συντονίζουν σε γλυκές και γήινες συχνότητες.  

Simul

Simul
Αν αγαπάτε το ramen, αξίζει να δοκιμάσετε την διάσημη ιαπωνική νουντλόσουπα με τον τρόπο που την προτείνει ο Νίκος Θωμάς στο εστιατόριο του στο Κολωνάκι. Έρχεται σε βαθύ μπολ γεμάτο ζωμό από κεφάλι χοιρινού σκέτο βάλσαμο, έχοντας σε περίωπτη θέση χειροποίητα noodles, μελάτο αυγό ορτυκιού και καπνιστό χέλι που του ταιριάζει πολύ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Brasserie Lorraine

Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.