Οι σούπες που αγάπησα

Από comfort μέχρι γαστρονομικοί, ιδού 6 «μαγικοί ζωμοί» που ξεχωρίσαμε το τελευταίο διάστημα σε ισάριθμα εστιατόρια της πόλης.

soupaHytra

Hytra
Ένα εξαίσιο, μυροβόλο κονσομέ με ρέγκα και βότανα που μέσα του κολυμπούν αστεροειδείς πίκλες ρέβας είναι το πρελούδιο της πολύ ξεχωριστής μοντέρνας κουζίνας που προτείνει εδώ και λίγο καιρό ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κατάρας στην κορυφή της Στέγης. Και δεν είναι το μόνο μάλιστα, μια και σε επόμενο στάδιο του menu degustation, ακολουθεί ελαφρά πικλαρισμένο κρεμμύδι σε διαυγή ζωμό με σίκαλη και μπέικον που δεν θέλεις να τελειώσει. 

DonMoskio2

Δον Μόσκιο 
Στο καινούργιο κρεατοφαγικό εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο στην Κηφισιά αξίζει, εφ’όσον υπάρχει, να ξεκινήσετε το γεύμα σας με την κοκορόσουπα. Ο σεφ Άγγελος Τζαν την παρουσιάζει σε έντονα κρεμώδη και comfort εκδοχή, με πατάτα, κρεμμύδι, καρότο και ζουμερά κομμάτια του πουλερικού που της χαρίζουν πλούσια και πληθωρική γεύση.

Βασίλαινας
Στο βραβευμένο εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα στα Ιλίσια, ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης παρουσιάζει πιάτα τόσο της στεριάς όσο και της θάλασσας, ανάμεσα στα οποία και μια ιδιαίτερα φίνα ψαρόσουπα με σφυρίδα και σελινόριζα, που δένει τις εντάσεις του ξινού και του πικάντικου με το χαρακτηριστικό άρωμα του σαφράν σε ρόλο πρωταγωνιστή. 

Ikebana

Ikebana
Μπορεί το καινούργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο που δημιούργησε η ομάδα των "Gaku" στη Γλυφάδα να ειδικεύεται στο sushi και τις λοιπές jap σπεσιαλιτέ, ο executive chef Γιάννης Κοσμαδάκης ωστόσο έχει εντάξει στο μενού μια αρωματική και ιδιαιτέρως θερμαντική σούπα με curry που κρύβει μέσα της διάφορα τρυφερά θαλασσινά και λαχανικά. 

Brasserie Lorraine
Η κομψή αλά φρανσέζ ατμόσφαιρα στο δημοφιλές στέκι του Κολωνακίου βρίσκει τη συνέχεια της στις γεύσεις που προτείνει ο Παναγιώτης Ζώκος, συνδυάζοντας κλασικές γαλλικές συνταγές με μοντέρνα twists. Κάπως έτσι, το γεύμα ξεκινά με ιδιαίτερα νόστιμη σούπα πατάτας παρμαντιέ, ενισχυμένη με χουρμά και φουντούκι που τη συντονίζουν σε γλυκές και γήινες συχνότητες.  

Simul

Simul
Αν αγαπάτε το ramen, αξίζει να δοκιμάσετε την διάσημη ιαπωνική νουντλόσουπα με τον τρόπο που την προτείνει ο Νίκος Θωμάς στο εστιατόριο του στο Κολωνάκι. Έρχεται σε βαθύ μπολ γεμάτο ζωμό από κεφάλι χοιρινού σκέτο βάλσαμο, έχοντας σε περίωπτη θέση χειροποίητα noodles, μελάτο αυγό ορτυκιού και καπνιστό χέλι που του ταιριάζει πολύ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Brasserie Lorraine

Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Δον Μόσκιο

Ιλισίων 13, Νέα Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
02/12/2022

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.