«Cupola»: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από μια βόλτα στην Αθήνα μοιάζει ίσως από τις καλύτερες ιδέες που θα στείλει κάθε λάτρη της ιταλικής κουζίνας στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος

«Cupola»: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από μια βόλτα στην Αθήνα μοιάζει ίσως από τις καλύτερες ιδέες που θα στείλει κάθε λάτρη της ιταλικής κουζίνας στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, στο Παγκράτι. Με εμμονή στις πολύ ποιοτικές πρώτες ύλες, οι οποίες μαγειρεύονται με παραδοσιακό τρόπο, τραπέζια στον πεζόδρομο και μια όμορφη και cosy ατμόσφαιρα, το «Cupola» επιστρέφει με ανανεωμένη δυναμική μετά το άνοιγμα των χώρων εστίασης. Στη δημοφιλή τρατορία, ξεκινάς από νωρίς με ένα κλασικό aperitivo και μόλις μπεις στο κλίμα, οι επιλογές είναι δελεαστικές για κάθε ουρανίσκο. Φυσικά δεν φεύγουμε αν δεν απολαύσουμε pizza Napoletana που ψήνεται σε παραδοσιακό χτιστό φούρνο.

«Cupola»: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης - εικόνα 1

Το ανανεωμένο μενού συνδυάζει παλιά αγαπημένα πιάτα και νέες προσθήκες από τον Γιάννη Μαρκαδάκη, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της κουζίνας, με φρέσκες προτάσεις από διάφορες γωνιές της Ιταλίας. Δοκιμάζουμε, μεταξύ άλλων, διαφορετική γκασπάτσο (με ντομάτες San Marzano, αγγούρι, peperoncino, καρπούζι, ροζ γκρέιπφρουτ και αφρό μοτσαρέλας), χτένι γκρατινέ σε κρούστα μυρωδικών, pancetta affumicata και σάλτσα μανταρίνι και, φυσικά, risotto nero σουπιάς με το μελάνι της, πορτοκάλι και μάραθο. Μην παραλείψετε ένα από τα must try του ανανεωμένου μενού, που είναι τα χειροποίητα νιόκι πατάτας με αγκινάρα Romana, σπανάκι και κρέμα μασκαρπόνε ή με κρέμα gorgonzola dolce, βανίλια και φουντούκια. Στο «Cupola», όπως πάντα, υπάρχουν επιλογές σε πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται αναλόγως εποχικότητας των υλικών. Ο κατάλογος κρασιών περιλαμβάνει ετικέτες από την Ιταλία και την Ελλάδα για να συνοδεύσετε τα πιάτα της επιλογής σας.

«Cupola»: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.