Ψαράδες: Κλασικές γεύσεις σε νέα ρότα

Mολονότι κλασικό στέκι ψαροφαγίας, οι «Ψαράδες» καταφέρνουν να διατηρούν τη φρεσκάδα τους ατόφια, έχοντας ως σημείο αναφοράς της γεύσης τους τη σπιρτόζικη αψάδα της θάλασσας.

Ψαράδες: Κλασικές γεύσεις σε νέα ρότα

Mολονότι κλασικό στέκι ψαροφαγίας, οι «Ψαράδες» καταφέρνουν να διατηρούν τη φρεσκάδα τους ατόφια, έχοντας ως σημείο αναφοράς της γεύσης τους τη σπιρτόζικη αψάδα της θάλασσας. Φέτος, όμως, έχουν έναν λόγο παραπάνω να διαπνέονται από αύρα ανανέωσης, αφού το τιμόνι της κουζίνας τους έχει αναλάβει ο σεφ Βασίλης Παπαθεοδώρου, φέρνοντας στο μενού τον κοσμοπολίτικο αέρα της εμπειρίας του σε μεγάλα… καράβια όπως το «Matsuhisa».

Ψαράδες: Κλασικές γεύσεις σε νέα ρότα - εικόνα 1

Έχοντας αναλάβει να φρεσκάρει πιάτα και μενού, παρουσιάζει για το φετινό καλοκαίρι μια ανανεωμένη εμπειρία ψαροφαγίας, που διατηρεί ως άγκυρα τα κλασικά κι αγαπημένα της ιστορίας του μαγαζιού, προετοιμάζοντάς τα όμως για τη νέα τους εποχή. Έτσι, στα ωμά, το λαβράκι ταρτάρ έρχεται με αβοκάντο, μαύρο σουσάμι και λάδι μοσχολέμονου και πιπεριάς, ενώ η φάβα βαθαίνει τη γεύση της χάρη στην τρούφα που ενισχύει τα καραμελωμένα της κρεμμύδια. Όσο για τα κυρίως, η πεσκανδρίτσα μπουργκινιόν, με κοκκάρια, Μαυροδάφνη και jus μοσχαριού είναι ένα πιάτο ενδεικτικό του νέου ύφους, την ώρα που φαβορί σαν το κριθαρότο σουπιάς, ενισχύονται με εκλεκτά υλικά όπως η πούδρα αβγοτάραχου.

Ψαράδες: Κλασικές γεύσεις σε νέα ρότα - εικόνα 2

Παράλληλα, πάνω από 70 αποστάγματα και εμφιαλωμένα κρασιά συνοδεύουν τη γευστική εμπειρία, ενώ υπέροχα γλυκά σαν τον μπακλαβά με κρέμα κανέλλας ή τη ναμελάκα λευκής σοκολάτας με κέικ ελαιολάδου, υπογράφουν πανηγυρικά το φινάλε μιας αγαστής σύμπνοιας κλασικού και μοντέρνου.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.