Artisanal Lounge & Gardens: Στα ίδια (αγαπημένα) μέρη θα ξαναβρεθούμε

Λίγες είναι οι φορές που ένα μαγαζί συγκεντρώνει τόσες ομορφιές και χάρες, ώστε να σε ταξιδέψει με απευθείας πτήση στην ξέγνοιαστη σφαίρα των διακοπών, ακόμη κι αν παραμένεις στην πρωτεύουσα.

Artisanal Lounge & Gardens: Στα ίδια (αγαπημένα) μέρη θα ξαναβρεθούμε

Λίγες είναι οι φορές που ένα μαγαζί συγκεντρώνει τόσες ομορφιές και χάρες, ώστε να σε ταξιδέψει με απευθείας πτήση στην ξέγνοιαστη σφαίρα των διακοπών, ακόμη κι αν παραμένεις στην πρωτεύουσα. Το «Artisanal» στην Κηφισιά είναι το αντίδοτο που εδώ και χρόνια εμπιστεύονται όσοι αναζητούν δροσιά και εγγυημένη ποιότητα το καλοκαίρι. Σε έναν κήπο-ποίημα 300 τ.μ., όπου η ασφάλεια κι οι αποστάσεις έχουν τον πρώτο λόγο, το άφθονο πράσινο της βλάστησης συναντάει τον κομψό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα ενός κτιρίου του 1920 (με ανακλινόμενη σκεπή στη μία του πλευρά), ενώ οι πινελιές του ντεκόρ σε στέλνουν στον… γαλλικό Νότο.

Artisanal Lounge & Gardens: Στα ίδια (αγαπημένα) μέρη θα ξαναβρεθούμε - εικόνα 1

Από την άλλη, σταθερά προσανατολισμένο στην ελληνική κουλτούρα παραμένει το γευστικό αποτύπωμα του χώρου, με τον σεφ Δημήτρη Δημητριάδη να εκτονώνει τις μνήμες μας σε πρωτότυπα δημιουργικά πιάτα και σύγχρονες τεχνικές (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019 και 2020). Η φέτα μπουγιουρντί κλέβει τα βλέμματα απ’ το ζέσταμα, καθώς πέρα από προϊόν δικής τους τυροκόμησης είναι τυλιγμένη με βρώσιμο φύλλο ασημιού, ενώ η έκπληξη συνεχίζεται στο φιλέτο μυλοκόπι με εικονικό ριζότο παστινάκι αλά σπετσιώτα και κρέμα μαϊντανού, για να απογειωθεί γλυκά και φίνα με μια (άχαστη) τάρτα τραγανού φουντουκιού με πραλίνα Μαδαγασκάρης, παρφέ μπανάνας και αφρό από γιαούρτι και μέλι.

Artisanal Lounge & Gardens: Στα ίδια (αγαπημένα) μέρη θα ξαναβρεθούμε - εικόνα 2

Από τα βραβευμένα σέικερ, δε, της Δήμητρας Αντωνακοπούλου βγαίνουν αλκοολούχα (και μη) κοκτέιλ που χτυπάνε καλοκαιρινές νότες στον ουρανίσκο – θα το διαπιστώσετε αν επιλέξετε, για παράδειγμα, το Spicy Tommys με τεκίλα, τσίλι, λικέρ θυμάρι, λάιμ και αλάτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.