Επιστροφή στο πάρκο του «Βασίλαινα» με νέο γευστικό project

Φωτισμένες γιρλάντες στον ουρανό, καταπράσινα δέντρα στο πλάι, βότσαλο στο δάπεδο και μια ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας είναι τα βασικά υλικά για την καλοκαιρινή συνταγή του «Βασίλαινα», που βγαίνει ξανά στο πανέμορφο καλοκαιρινό σκηνικό του πάρκου Μαδρίτης.

Επιστροφή στο πάρκο του «Βασίλαινα» με νέο γευστικό project

Φωτισμένες γιρλάντες στον ουρανό, καταπράσινα δέντρα στο πλάι, βότσαλο στο δάπεδο και μια ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας είναι τα βασικά υλικά για την καλοκαιρινή συνταγή του «Βασίλαινα», που βγαίνει ξανά στο πανέμορφο καλοκαιρινό σκηνικό του πάρκου Μαδρίτης, ανανεωμένος κι ενδυναμωμένος, πιάνοντας το νήμα της γιορτινής, χαλαρωτικής και παρεΐστικης ατμόσφαιρας που απολαύσαμε πέρυσι. Μόνο που, φέτος, το εστιατόριο αναφοράς των αστικών αθηναϊκών γεύσεων επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικό στις προτάσεις του, όχι μόνο επειδή έχει ραφινάρει τις comfort πλευρές του μενού του (δοκιμάστε τα φρέσκα λινγκουίνι με μάγουλα ροφού και θα καταλάβετε) ή επειδή έχει ενισχύσει την κάβα του με ακόμη περισσότερες, σχεδόν διπλάσιες, προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, πάντα με value for money προτάσεις κι ιδιαίτερη έμφαση τον ελληνικό αμπελώνα.

Επιστροφή στο πάρκο του «Βασίλαινα» με νέο γευστικό project - εικόνα 1

Αλλά επειδή φέτος η κουζίνα ανεβάζει στροφές για να μας συστήσει ένα ολοκαίνουργιο κι ολότελα συναρπαστικό project εκλεκτής ψαροφαγίας, υπό τον τίτλο «Fish as Meat». Ένα project που ξεκινά από πρωτότυπες «κοπές», όπως οι κοτολέτες από κοιλιά σφυρίδας με χειροποίητες μαγιονέζες, η κοιλιά τόνου σε medium ψήσιμο με πλιγούρι, κουκουνάρι και σάλτσα σταφίδας ή το κεμπάπ τόνου με ψητό καρπούζι και τζατζίκι από χρένο, κι ολοκληρώνεται με dry aged ψάρια, που σιτεύουν με προσοχή και επιμέλεια στα ειδικά ωριμαντήρια. Ανερχόμενο κι άκρως κοσμοπολίτικο concept, το dry aging, που αναδεικνύει τις πιο βαθιές ιδιότητες εκλεκτών ψαριών, αβαντάροντας τον γευστικό τους πλούτο, έρχεται για να μας συστήσει μια νέα ψαροφαγική απόλαυση, που φυσικά θα πλαισιώνεται και από πιάτα-σταθμούς της υπεραιωνόβιας διαδρομής του εστιατορίου, όπως η διάσημη ταραμοσαλάτα ή το θρυλικό αβγό με τρούφα, απάκι και πατάτα Νάξου, ενώ το μενού θα εμπλουτίζεται συνεχώς με πολλά πιάτα ημέρας, ακολουθώντας την αγορά, την εποχή, αλλά και τις… ορέξεις της Αθήνας!

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.