Φωτισμένες γιρλάντες στον ουρανό, καταπράσινα δέντρα στο πλάι, βότσαλο στο δάπεδο και μια ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας είναι τα βασικά υλικά για την καλοκαιρινή συνταγή του «Βασίλαινα», που βγαίνει ξανά στο πανέμορφο καλοκαιρινό σκηνικό του πάρκου Μαδρίτης, ανανεωμένος κι ενδυναμωμένος, πιάνοντας το νήμα της γιορτινής, χαλαρωτικής και παρεΐστικης ατμόσφαιρας που απολαύσαμε πέρυσι. Μόνο που, φέτος, το εστιατόριο αναφοράς των αστικών αθηναϊκών γεύσεων επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικό στις προτάσεις του, όχι μόνο επειδή έχει ραφινάρει τις comfort πλευρές του μενού του (δοκιμάστε τα φρέσκα λινγκουίνι με μάγουλα ροφού και θα καταλάβετε) ή επειδή έχει ενισχύσει την κάβα του με ακόμη περισσότερες, σχεδόν διπλάσιες, προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, πάντα με value for money προτάσεις κι ιδιαίτερη έμφαση τον ελληνικό αμπελώνα.
Αλλά επειδή φέτος η κουζίνα ανεβάζει στροφές για να μας συστήσει ένα ολοκαίνουργιο κι ολότελα συναρπαστικό project εκλεκτής ψαροφαγίας, υπό τον τίτλο «Fish as Meat». Ένα project που ξεκινά από πρωτότυπες «κοπές», όπως οι κοτολέτες από κοιλιά σφυρίδας με χειροποίητες μαγιονέζες, η κοιλιά τόνου σε medium ψήσιμο με πλιγούρι, κουκουνάρι και σάλτσα σταφίδας ή το κεμπάπ τόνου με ψητό καρπούζι και τζατζίκι από χρένο, κι ολοκληρώνεται με dry aged ψάρια, που σιτεύουν με προσοχή και επιμέλεια στα ειδικά ωριμαντήρια. Ανερχόμενο κι άκρως κοσμοπολίτικο concept, το dry aging, που αναδεικνύει τις πιο βαθιές ιδιότητες εκλεκτών ψαριών, αβαντάροντας τον γευστικό τους πλούτο, έρχεται για να μας συστήσει μια νέα ψαροφαγική απόλαυση, που φυσικά θα πλαισιώνεται και από πιάτα-σταθμούς της υπεραιωνόβιας διαδρομής του εστιατορίου, όπως η διάσημη ταραμοσαλάτα ή το θρυλικό αβγό με τρούφα, απάκι και πατάτα Νάξου, ενώ το μενού θα εμπλουτίζεται συνεχώς με πολλά πιάτα ημέρας, ακολουθώντας την αγορά, την εποχή, αλλά και τις… ορέξεις της Αθήνας!