«Thama»: Μοναδική διεθνής γαστρονομική συνάντηση στην Τήνο

Το χειροποίητο νησί των Κυκλάδων όπως δικαίως το έχει αποκαλέσει ο Κορνήλιος Καστοριάδης έχει μπει πολύ δυναμικά στο γαστρονομικό προσκήνιο της Ελλάδας με τα εξαιρετικά του εστιατόρια τα τελευταία χρόνια.

«Thama»: Μοναδική διεθνής γαστρονομική συνάντηση στην Τήνο

Το χειροποίητο νησί των Κυκλάδων όπως δικαίως το έχει αποκαλέσει ο Κορνήλιος Καστοριάδης, έχει μπει πολύ δυναμικά στο γαστρονομικό προσκήνιο της Ελλάδας με τα εξαιρετικά του εστιατόρια τα τελευταία χρόνια. Ένα απ' αυτά, το νεότευκτο «Thama» του Δημήτρη Κατριβέση κάνει μια πολύ σημαντική κίνηση διεθνούς εμβέλειας προσκαλώντας 5 ιδιαιτέρως διακεκριμένους σεφ να μαγειρέψουν μαζί του στις 30 Σεπτεμβρίου στην Τήνο.

Στην κουζίνα του «Thama» θα βρεθούν ο tradinnovationιστής Αλγερίνος Akrame Benallal (έχει τιμηθεί με 2 αστέρια Michelin), ο εκ Σαρδηνίας Giorgio Diana (επίσημος σεφ των The Best Chefs Awards με εστιατόριο στο Αμμάν «Solaya»), ο φινετσάτος Βρετανός Alex Dilling (τελευταία στο 2άστερο «The Greenhouse» στο Λονδίνο), ο εξόχως δημιουργικός Miles Watson («Pure Berlin») και ο εκ των κορυφαίων της νέας σκανδιναβικής κουζίνας, ο 2άστερος Ebbe Vollmer («Vollmers» στο Malmo).

Το ειδικό γαστρονομικό μενού 6 σταδίων που θα μαγειρέψουν οι σεφ θα δει τα προϊόντα της Τήνου μέσα από διαφορετικές στυλιστικές οπτικές, δίνοντάς τους άλλον αέρα. Ιδού το μενού :
Καλωσόρισμα με : αγγούρι, yuzu, κηρήθρα πίκλα, σφαιροποιημένη πρασινη ελιά, αντσούγια, sherry fino.
Μύδια με ταχίνι, γλυστρίδα και φινόκιο (Miles Watson).
Κόκινη γαρίδα crudo με κρίταμο, καραμελωμένο κρεμμύδι, μελόξυδο (Akrame Benallal).
Μανιτάρια chanterelle με εστραγκόν και αυγό (Ebbe Vollmer).
Τερίνα κοτόπουλου με foie grass, armagnac και μαύρη τρομπέτα (Alex Dilling).
Διάφραγμα βοδινό με αγκινάρα, γλυκοπατάτα, χαρούπι (Giorgio Dianna).
Επιδόρπια από τον Δημήτρη Κατριβέση: Πεπόνι, υφές Nissos double ale red beer, δυόσμος, φύλλο συκής. Matcha tiramisu, μαρμελάδα yuzu, λικέρ σοκολάτας με κακάο. Petit four με λευκή σοκολάτα, φινόκιο, αλάτι, αβοκάντο, ελαιόλαδο, lime, τηνιακή αγκινάρα γλυκό του κουταλιού, μαλλί της γριάς με passion fruit. Σπεύσατε, η ατμόσφαιρα είναι ωραία πάντα στην Τήνο.

Η γαστρονομική βραδιά οργανώνεται με την αιγίδα και την υποστήριξη των The Best Chefs Awards και το μενού των 6 πιάτων κοστίζει 120€ το άτομο και το beer & wine pairing 40€.

i «Thama» | Λεωφ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος | 2283029021 | rsvp@thamaraestaurant.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;