«Thama»: Μοναδική διεθνής γαστρονομική συνάντηση στην Τήνο

Το χειροποίητο νησί των Κυκλάδων όπως δικαίως το έχει αποκαλέσει ο Κορνήλιος Καστοριάδης έχει μπει πολύ δυναμικά στο γαστρονομικό προσκήνιο της Ελλάδας με τα εξαιρετικά του εστιατόρια τα τελευταία χρόνια.

«Thama»: Μοναδική διεθνής γαστρονομική συνάντηση στην Τήνο

Το χειροποίητο νησί των Κυκλάδων όπως δικαίως το έχει αποκαλέσει ο Κορνήλιος Καστοριάδης, έχει μπει πολύ δυναμικά στο γαστρονομικό προσκήνιο της Ελλάδας με τα εξαιρετικά του εστιατόρια τα τελευταία χρόνια. Ένα απ' αυτά, το νεότευκτο «Thama» του Δημήτρη Κατριβέση κάνει μια πολύ σημαντική κίνηση διεθνούς εμβέλειας προσκαλώντας 5 ιδιαιτέρως διακεκριμένους σεφ να μαγειρέψουν μαζί του στις 30 Σεπτεμβρίου στην Τήνο.

Στην κουζίνα του «Thama» θα βρεθούν ο tradinnovationιστής Αλγερίνος Akrame Benallal (έχει τιμηθεί με 2 αστέρια Michelin), ο εκ Σαρδηνίας Giorgio Diana (επίσημος σεφ των The Best Chefs Awards με εστιατόριο στο Αμμάν «Solaya»), ο φινετσάτος Βρετανός Alex Dilling (τελευταία στο 2άστερο «The Greenhouse» στο Λονδίνο), ο εξόχως δημιουργικός Miles Watson («Pure Berlin») και ο εκ των κορυφαίων της νέας σκανδιναβικής κουζίνας, ο 2άστερος Ebbe Vollmer («Vollmers» στο Malmo).

Το ειδικό γαστρονομικό μενού 6 σταδίων που θα μαγειρέψουν οι σεφ θα δει τα προϊόντα της Τήνου μέσα από διαφορετικές στυλιστικές οπτικές, δίνοντάς τους άλλον αέρα. Ιδού το μενού :
Καλωσόρισμα με : αγγούρι, yuzu, κηρήθρα πίκλα, σφαιροποιημένη πρασινη ελιά, αντσούγια, sherry fino.
Μύδια με ταχίνι, γλυστρίδα και φινόκιο (Miles Watson).
Κόκινη γαρίδα crudo με κρίταμο, καραμελωμένο κρεμμύδι, μελόξυδο (Akrame Benallal).
Μανιτάρια chanterelle με εστραγκόν και αυγό (Ebbe Vollmer).
Τερίνα κοτόπουλου με foie grass, armagnac και μαύρη τρομπέτα (Alex Dilling).
Διάφραγμα βοδινό με αγκινάρα, γλυκοπατάτα, χαρούπι (Giorgio Dianna).
Επιδόρπια από τον Δημήτρη Κατριβέση: Πεπόνι, υφές Nissos double ale red beer, δυόσμος, φύλλο συκής. Matcha tiramisu, μαρμελάδα yuzu, λικέρ σοκολάτας με κακάο. Petit four με λευκή σοκολάτα, φινόκιο, αλάτι, αβοκάντο, ελαιόλαδο, lime, τηνιακή αγκινάρα γλυκό του κουταλιού, μαλλί της γριάς με passion fruit. Σπεύσατε, η ατμόσφαιρα είναι ωραία πάντα στην Τήνο.

Η γαστρονομική βραδιά οργανώνεται με την αιγίδα και την υποστήριξη των The Best Chefs Awards και το μενού των 6 πιάτων κοστίζει 120€ το άτομο και το beer & wine pairing 40€.

i «Thama» | Λεωφ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος | 2283029021 | rsvp@thamaraestaurant.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.