5 νέα γευστικά σενάρια στην πόλη

Ακόμα και την αλλιώτικη εποχή του κορωνοϊού, η επιστροφή στην πόλη θέλει όπως πάντα τα καινούργια της και η αγαπημένη μας Αθήνα φροντίζει ευτυχώς να μας υποδεχτεί ξανά στην αγκαλιά της με νέες επιλογές για κάθε διάθεση.

5 νέα γευστικά σενάρια στην πόλη

Ο Σεπτέμβρης είναι παραδοσιακά ο μήνας των νέων εστιατορικών και όχι μόνο ξεκινημάτων. Ο συγκεκριμένος, όπως και ολόκληρη αυτή η εποχή, διαφέρει βέβαια κατά πολύ από ότι έχουμε συνηθίσει και δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις νέες προσπάθειες αλλά να που σιγά σιγά ορισμένες αφίξεις κάνουν την εμφάνιση τους, σε συνδυασμό με κάποια πρότζεκτ που φινίρονται και θα σας αποκαλύψουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Προς το παρόν εστιάζουμε σε προτάσεις που μόλις άνοιξαν και μας περιμένουν για τις πρώτες μας μετακαλοκαιρινές βόλτες στην πόλη, ταιριάζοντας γάντι σε κάθε διάθεση. Εντυπωσιακά εστιατόρια σε πολυαναμενόμενα ξενοδοχειακά openings που μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον, ποιοτικές all day προτάσεις με την υπογραφή γνωστών ομίλων, νέοι παίκτες στην αιωνίως δημοφιλή ιταλική αρένα, ακόμα και burgers με χρυσοσκουφάτη αύρα αλλά και σουβλάκι με ποιότητα και άποψη, είναι ανάμεσα στις ολοκαίνουργιες επιλογές που διεκδικούν με αξιώσεις τη θέση τους στην ατζέντα της εξόδου μας.

#1 Omnivore

5 νέα γευστικά σενάρια στην πόλη - εικόνα 1

Το όνομά του σημαίνει «παμφάγο» και είναι η ολοκαίνουργια all day πρόταση με τη σφραγίδα του ομίλου Καστελόριζο σε μια από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες εξόδου της πόλης. Στο ισόγειο του επίσης ολόφρεσκου ξενοδοχείου «Athens 1890» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και με διακόσμηση σε κλασικές και μίνιμαλ γραμμές, η δράση ξεκινά καθημερινά από νωρίς με healthy brunch και συνεχίζεται με μοντέρνες γεύσεις από τον Βασίλη Καφαλούκο όπως το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας με χαβιάρι λεμονιού και πέστο κρίταμου, κοκτέιλ αλλά και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από το ειδικά διαμορφωμένο κελάρι.

#2 Brilliant Burger

5 νέα γευστικά σενάρια στην πόλη - εικόνα 2

Αυτό το burger resto που κρεμάει αυτές τις μέρες την ταμπέλα του στην οδό Στροφυλίου στη Νέα Ερυθραία έχει την υπογραφή του χρυσοσκουφάτου σεφ Jean Charles Metayer οπότε αναμείνατε προτάσεις έξω από τα συνηθισμένα, σαν το Bacon Blast αρτυμένο με «σκόνη» από μπέικον που φτιάχνουν οι ίδιοι ή το πολύ ξεχωριστό Code Black με φιλέτο μπακαλιάρου, σος ταρτάρ και φύκια wakame. Όλα μπαίνουν σε σπέσιαλ ψωμάκια από το αδερφό «Brio» του Νέου Ψυχικού.

#3 Monzu

5 νέα γευστικά σενάρια στην πόλη - εικόνα 3

Tο γοητευτικό νεοκλασικό του 19ου αιώνα επί της Λεωφόρου Κηφισίας που παλιότερα στέγαζε το «Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης» και μέχρι πρόσφατα το «Parla» μόλις απέκτησε νέο πρόσωπο και ιταλική ταυτότητα. Επικεφαλής στο γευστικό κομμάτι είναι ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας, ο οποίος ξαναπιάνει το νήμα της ιταλικής κουζίνας από το πολύ καλό σημείο που το άφησε στο «Nolita» και προτείνει μια ενδιαφέρουσα μείξη από κλασικές ρετσέτες με μοντέρνες πινελιές σαν την αλλιώτικη burrata με ντομάτες σε ζύμωση, crumble από ψωμί στα κάρβουνα, γιαούρτι και ‘nduja. Την εικόνα στον χαρισματικό κήπο, από τους πιο όμορφους και δροσερούς των βορείων προαστίων, συμπληρώνουν τα signature spritz και κοκτέιλ διά χειρός Σπύρου Κερκύρα.

#4 MFlavours

5 νέα γευστικά σενάρια στην πόλη - εικόνα 4

Το κύριο εστιατόριο του ολοκαίνουργιου και πολύ εντυπωσιακού ξενοδοχείου «Athens Capital Hotel-MGallery» ατενίζει την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή από τις μεγάλες τζαμαρίες και τις βεράντες του. Ο ταλαντούχος executive chef Δημήτρης Μπούτσαλης προτείνει μια μοντέρνα κουζίνα με μεσογειακές και όχι μόνο αποχρώσεις όπως λ.χ. το signature «διπλό» καρπάτσιο τόνου και σολομού, με τσίπουρο, σορμπέ Bloody Mary, κρέμα από αβοκάντο και macademia.

#5 Μαρίκα

5 νέα γευστικά σενάρια στην πόλη - εικόνα 5

Καταθέτει μια ποιοτική πρόταση γύρω από το πολύπαθο θέμα «σουβλάκι» σε μια κομψή μονοκατοικία στη γειτονιά του Χαλανδρίου που περιτριγυρίζεται από μια θαυμάσια αυλή και διακρίνεται από νοσταλγική και ρετρό διάθεση. Πέρα από τα κλασικά τυλιχτά και καλαμάκια, όλα με καλής ποιότητας κρεατικά, θα βρείτε ακόμα ιδιαίτερες προτάσεις με ζυγούρι ή προβατίνα, αλλά και μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από ορεκτικά που περιλαμβάνει από αυγά μάτια με φρέσκιες πατάτες και μυτιληνιούς γκιουζλεμέδες μέχρι φρουτάλια Άνδρου με κεφαλοτύρι Ρούμελης και τραχανοπιτάρια Σκύρου με μέλι από τη Ναυπακτία.

Περισσότερες πληροφορίες

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Monzu

Λεωφ. Κηφισίας 317 Β, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

MFlavours

Ξεν. «Athens Capital Hotel-MGallery», Ελ. Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.