Το πρώτο ΜGallery Hotel της Ελλάδας άνοιξε τις πόρτες του 09/09/2020

Μια νέα είσοδο στον ξενοδοχειακό χάρτη της πόλης έφερε η νέα φθινοπωρινή σεζόν, με το Athens Capital Hotel – Mgallery να κάνει την πρεμιέρα του την 1η Σεπτεμβρίου, ως το πρώτο ξενοδοχείο της χώρας με την σφραγίδα των MGallery Hotels και την μοναδική εμπειρία διαμονής του διεθνούς brand να απλώνεται σε 117 δωμάτια και σουίτες, με εκλεπτυσμένη διακόσμηση και υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένες υπηρεσίες.

Στεγασμένο στο κτήριο του θρυλικού «King’s Palace», ενός ξενοδοχείου που αποτέλεσε επίκεντρο της ελληνικής και διεθνούς ελίτ για δεκαετίες, το Athens Capital Hotel φιλοδοξεί να επαναφέρει το τοπόσημο της πλατείας Συντάγματος στην παλιά του δόξα, φέρνοντας στην Αθήνα ένα brand με περισσότερες από 100 boutique μονάδες σε όλο τον κόσμο και ναυαρχίδες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Άμστερνταμ, το Ρίο ντε Τζανέιρο και η Μελβούρνη.

Στο MGallery της Αθήνας, η αθηναϊκή αστική αρχιτεκτονική βρίσκεται στο επίκεντρο τόσο της σχεδιαστικής προσέγγισης της MTArchitects που ανανέωσε τις εξωτερικές γραμμές του κτηρίου, όσο και στην προσέγγιση της MKV Design που ανέλαβε το interior, αντλώντας έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική φύση αλλά και τη διαχρονικότητα της τέχνης.

Η έννοια της ελληνικότητας θα πρωταγωνιστεί και στις γαστρονομικές εμπειρίες που θα προσφέρει το Athens Capital Hotel – Mgallery, με τον έμπειρο chef Δημήτρη Μπούτσαλη να ηγείται της πολυπρόσωπης γευστικής φαρέτρας του ξενοδοχείου: Στο επίπεδο του Lobby, το «Galerie Café» ξεδιπλώνεται ως μια πραγματική γκαλερί έργων τέχνης με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ενώ τα τραπεζάκια της Πανεπιστήμιου και της Κριεζώτου είναι το νέο σημείο to-see-and-be-seen της πόλης. Στο «MFlavours», το κεντρικό εστιατόριο, η ποιοτική πρώτη ύλη έχει τον κύριο λόγο με το μενού να ισορροπεί ανάμεσα στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, ενώ το «Mappemonde Bar & Lounge» στον δέκατο όροφο χαζεύει την πόλη από ψηλά, προικισμένο με θέα 360◦, από τη Βουλή, τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, έως και το νησί της Αίγινας.

Σημαντική επένδυση ύψους €25.000.000 της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε (Μεγάλη Βρεταννία και King George στην Αθήνα, Sheraton στη Ρόδο, Hyatt Regency και Mercure Excelsior στο Βελιγράδι), το Athens Capital Hotel – Mgallery αποτελεί μια έμπρακτη δήλωση της αισιοδοξίας του Ομίλου για την ανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας, αλλά και της εμπιστοσύνης του στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και όσα αυτό έχει να προσφέρει. «Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για την Εταιρεία μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Τάσος Χωμενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. «καθώς η λειτουργία του Athens Capital Hotel-MGallery συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζει τη νέα στρατηγική συνεργασία μας με τον Όμιλο Accor».

Ιωσήφ Πρωϊμάκης