«Huaca»: Το πεζοδρόμιο των σεβίτσε και των τιραντίτο

Το «Huaca» έγινε πολύ γρήγορα κομμάτι της πολύ ατμοσφαιρικής urban πιάτσας που έχει σχηματιστεί γύρω από την Αναπαύσεως στο Μετς.

«Huaca»: Το πεζοδρόμιο των σεβίτσε και των τιραντίτο

Το «Huaca» έγινε πολύ γρήγορα κομμάτι της πολύ ατμοσφαιρικής urban πιάτσας που έχει σχηματιστεί γύρω από την Αναπαύσεως στο Μετς. Δημιουργοί αυτού του πολύ ξεχωριστού resto-bar είναι η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, οι οποίοι έφεραν στην περιοχή τις όλο και πιο δημοφιλείς Nikkei γεύσεις σε ένα σενάριο φιλικό και πολύ χαλαρό, που γράφεται παρέα με signature εξωτικά κοκτέιλ. Τώρα το καλοκαίρι, μάλιστα, τα τραπέζια στρώνονται στο πεζοδρόμιο της Τιμολέοντος και η κουζίνα, την οποία επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης από την ομάδα του Χρόνη Δαμαλά, προτείνει έναν ολοκαίνουργιο γύρο από ιαπωνο-περουβιανές σπεσιαλιτέ και όχι μόνο.

«Huaca»: Το πεζοδρόμιο των σεβίτσε και των τιραντίτο - εικόνα 1

Έτσι, δίπλα σε πιάτα που έχουμε αγαπήσει ήδη, όπως το πρωτότυπο τιραντίτο από μαγιάτικο με αχλάδι και καψαλισμένη κινόα ή τα λεπτοκαμωμένα causas με γουακαμόλε και μυρωδικά, φιγουράρουν νέοι πειρασμοί, όπως τα φανταστικά ντάμπλινγκ κοτόπουλου με σέλερι και τσίλι, οι μπουκιές τραγανής γαρίδας σε τεμπούρα από πάνκο, ένα πολύ healthy poke bowl με σολομό, που παίζει και σε vegan εκδοχή, ή τα πολύ φίνα bao buns με γκλασαρισμένο μοσχάρι Black Angus, καρότο, καλαμπόκι και τραγανό κρεμμύδι. Το σούσι του «Huaca» είναι εξίσου δυνατό, με πολλά signature rolls που φτιάχνονται με ιδιαίτερα ψάρια από τον ψαροντουφεκά με τον οποίο συνεργάζονται, ενώ ο πολυβραβευμένος mixologist Άρης Χατζηαντωνίου έχει κιόλας λανσάρει νέα συναρπαστικά κοκτέιλ σε αρμονία με τα πιάτα. Εμείς έχουμε αγαπήσει ήδη την καλοκαιρινή εκδοχή της Paloma, με αρώματα αφροξυλιάς και grapefruit soda, χωρίς φυσικά να παραλείπουμε το τέλειο γλυκό φινάλε, με εξαίσιο φοντάν από πράσινο τσάι συνοδεία καραμελάτης σος με yuzu.

Περισσότερες πληροφορίες

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.