«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»: Μπουκιά και ταξίδι με θέα στην πόλη

Το καταξιωμένο θαλασσινό εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου στα ψηλά του Καρέα προσφέρει ένα απόλυτα προστατευμένο και ήσυχο περιβάλλον για τις καλοκαιρινές εξόδους μας.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»: Μπουκιά και ταξίδι με θέα στην πόλη

Σερβίροντας στην άνετη βεράντα με φόντο το εντυπωσιακό πανόραμα της πόλης και ακολουθώντας πιστά τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας, το καταξιωμένο θαλασσινό εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου στα ψηλά του Καρέα προσφέρει ένα απόλυτα προστατευμένο και ήσυχο περιβάλλον για τις καλοκαιρινές εξόδους μας. Η σεφ Φιλίτσα Καραμανλή έχει ετοιμάσει μια σειρά από καινούργια πιάτα, μεταξύ των οποίων κι ένα που αποτίνει φόρο τιμής στη φάβα Σχοινούσας, τόπου καταγωγής των ιδιοκτητών, με φάβα από τη φετινή σοδειά του νησιού που μόλις ολοκληρώθηκε, η οποία σερβίρεται με ξινομυζήθρα, ντοματίνια κονφί και καραμελωμένη ελιά. Επίσης, τέτοια εποχή ξεχωρίζουν οι φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού είτε σασίμι με όλη τη γλύκα και τα αρώματά τους να αναδεικνύονται μοναδικά είτε ψητές στη σχάρα με τη χαρακτηριστική νοστιμιά τους.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»: Μπουκιά και ταξίδι με θέα στην πόλη - εικόνα 1

Από τις νέες γεύσεις ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε την μπρουσκέτα σαρδέλας σε χειροποίητο ψωμί με μάραθο και πίκλα πράσινου μήλου, το καπνιστό χέλι με εσπεριδοειδή και φινόκιο σε ζύμωση ή το κανελόνι με κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας. Πολύ καλή ιδέα τα δύο fixed menus τριών σταδίων σε δελεαστική τιμή: ένα για όσους αγαπούν το ψάρι (€ 26) κι ένα για τους λάτρεις του κρέατος (€ 24). Τα μενού σερβίρονται σε όλα τα άτομα του τραπεζιού και οι κρατήσεις είναι απαραίτητες. Τέλος, φέτος το καλοκαίρι το «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» σας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε τη δροσερή βεράντα του και τη μαγευτική θέα της πόλης συνοδεία δροσερών κοκτέιλ.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.