Κλασικά και αγαπημένα στον «Βλάσση»

Τα τραπεζάκια κάτω από τα πλατύφυλλα δέντρα στο ήσυχο και απομονωμένο, ειδυλλιακό παρκάκι στα Ιλίσια, φωνάζουν αθηναϊκό καλοκαίρι και όντως ο «Βλάσσης» είναι από τις πιο αγαπημένες γευστικές συνήθειες της πόλης.

Κλασικά και αγαπημένα στον «Βλάσση»

Τα τραπεζάκια κάτω από τα πλατύφυλλα δέντρα στο ήσυχο και απομονωμένο, ειδυλλιακό παρκάκι της οδού Μαιάνδρου, πίσω από τη Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια, φωνάζουν αθηναϊκό καλοκαίρι και όντως ο «Βλάσσης» είναι από τις πιο αγαπημένες γευστικές συνήθειες της πόλης. Μάλιστα, μέσω του ντελίβερι, συντρόφευσε πολλούς από εμάς και ορισμένες από τις ημέρες της καραντίνας, ενώ συνεχίζει να μας τροφοδοτεί κάθε φορά που επιθυμούμε σπιτικό φαγητό από τα χέρια των ειδικών. Διαφορετικές γενιές Αθηναίων δηλώνουν φαν των λαχανοντολμάδων, του χουνκιάρ μπεγεντί του και ακόμη πολλών μαγειρευτών, τα οποία μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι στον δροσερό του χώρο, με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται ευλαβικά και την τοποθεσία να ενδείκνυται για ασφαλή γεύματα με ιδιωτικότητα.

Κλασικά και αγαπημένα στον «Βλάσση» - εικόνα 1

Στεγνοτηγανισμένο, τραγανό θράψαλο αλλά και άψογη Αθηναϊκή, που εδώ δεν βγήκε ποτέ από τη μόδα, γεμιστά και μπριάμ που θυμίζουν μαμαδίστικο καλοκαιρινό μεσημεριανό, σκορδάτο μοσχαράκι σοφρίτο σε σάλτσα από λευκό κρασί με μαϊντανό και πουρέ πατάτας, καλαμάρι στη σχάρα με ριζότο γαρίδας, κριθαρότο με μαραθόριζα και ψιλοκομμένα λαχανικά είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που λαχταρούμε τέτοια εποχή. Ούτε οι λάτρεις του κρέατος στη σχάρα όμως θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς εδώ θα βρουν, μεταξύ άλλων, ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι αλλά και φρυγαδέλι, συκώτι μοσχαρίσιο τυλιγμένο σε αρνίσια μπόλια μαριναρισμένο σε σκόρδο και μπαχαρικά, τα οποία συνοδεύονται από φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές. Βασικό λόγο στη νοστιμιά έχουν τα εκλεκτά υλικά και ο σεβασμός στην εποχικότητα, που αντανακλάται και στα πιάτα ημέρας, ενώ η πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής και η νοσταλγική πατίνα που αποπνέει ο χώρος παίζουν τον δικό τους ρόλο στην ξεχωριστή συνολική εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.