«Da Bruno»: Ιταλικό καλοκαίρι στη δροσιά του Παλαιού Φαλήρου

Tο καλοκαίρι, που τα τραπεζάκια έξω έχουν την τιμητική τους, η δροσιά του Παλαιού Φαλήρου είναι ένας λόγος παραπάνω για τσάρκα στο όμορφο δρομάκι της Αγίου Αλεξάνδρου.

«Da Bruno»: Ιταλικό καλοκαίρι στη δροσιά του Παλαιού Φαλήρου

Είναι πάνω από 30 χρόνια που η cucina italiana του «Da Bruno» κατεβάζει όλη την Αθήνα στα νότια για βέρες ιταλικές γεύσεις. Tο καλοκαίρι δε, που τα τραπεζάκια έξω έχουν την τιμητική τους, η δροσιά του Παλαιού Φαλήρου είναι ένας λόγος παραπάνω για τσάρκα στο όμορφο δρομάκι της Αγίου Αλεξάνδρου, μοσχοβολιστό έτσι όπως είναι από τα φρέσκα ζυμαρικά, τις ζουμερές ταλιάτες και, φυσικά, την αυθεντική καλοκαιρινή μαύρη τρούφα, που φτάνει στην κομψή βεράντα κατευθείαν από την Άλμπα.

Ο βασιλικός αυτός μύκητας έχει την πρωτοκαθεδρία στο νέο μενού που έχει σκαρώσει ο σεφ πατρόν Δημήτρης Τσουκάρης για το φετινό καλοκαίρι, με την –έτσι κι αλλιώς πλούσια– γευστική πρόταση του εστιατορίου να διανθίζεται με πιάτα που φέρνουν στο τραπέζι τις μυρωδιές της θάλασσας και των θησαυρών της αλλά και θεαματικές σπεσιαλιτέ, που έχουν αναδειχτεί σε διαχρονικά φαβορί του καταλόγου· οι παπαρδέλες με καραβιδόψυχα, που φτάνουν στο τραπέζι με ένα ολόκληρο κεφάλι πεκορίνο Romano, για να βουτήξουν μέσα του και να ρουφήξουν τη μυρωδιά και τη γεύση του έτσι όπως αυτό λιώνει γύρω τους, είναι ίσως το εντυπωσιακότερο ανάμεσά τους.

«Da Bruno»: Ιταλικό καλοκαίρι στη δροσιά του Παλαιού Φαλήρου - εικόνα 1

Η άκρως ενημερωμένη wine list ολοκληρώνει την ιταλιάνικη εμπειρία έτσι όπως παγωμένες φιάλες λευκών και ροζέ κρασιών ιδρώνουν στο τραπέζι. Και, βέβαια, κανένα γεύμα δεν τελειώνει χωρίς το κατάλληλο επιδόρπιο, με φευγάτα σεμιφρέντο σε αρκετές παραλλαγές να κοντράρουν στα ίσα το διάσημο τιραμισού του μαγαζιού αλλά και γλυκά με φρούτα να δίνουν δροσιά στις καλοκαιρινές βραδιές, που ολοκληρώνονται με ένα πανόραμα από εκλεκτά ιταλικά λικέρ και ντιζεστίφ.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.