Η «Kuzina» είναι μια μαγική tarazza με θέα στην Ακρόπολη

Η tarazza του εμβληματικού εστιατορίου του Θησείου, πάνω στον πεζόδρομο της Αδριανού, θα σας μαγέψει με τη μοναδική θέα στο ναό του Ηφαίστου και στην Ακρόπολη.

Η «Kuzina» είναι μια μαγική tarazza με θέα στην Ακρόπολη

Κοινό μυστικό των ψαγμένων γκουρμέ της πόλης, η tarazza του εμβληματικού εστιατορίου του Θησείου, πάνω στον πεζόδρομο της Αδριανού, που φέτος χωρίς τα πλήθη των τουριστών αναπνέει και γοητεύει ακόμη περισσότερο, θα σας μαγέψει με τη μοναδική θέα στο ναό του Ηφαίστου και στην Ακρόπολη. Στο τιμόνι της κουζίνας, ο πολύπειρος κοσμοπολίτης σεφ Άρης Τσανακλίδης ετοιμάζει και φέτος ένα απόλυτα καλοκαιρινό μενού με έμφαση στις πρώτες ύλες, συνδυάζοντας με απόλυτη μαεστρία, φαντασία και δημιουργικότητα την ελληνική γαστρονομική παράδοση με τις τελευταίες τάσεις της εστίασης σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Kuzina» προτείνεται επί σειρά ετών από τον οδηγό Michelin αλλά και τον Gogobot, ενώ συγκαταλέγεται στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC.

Η «Kuzina» είναι μια μαγική tarazza με θέα στην Ακρόπολη - εικόνα 1

Πιάτα αναφοράς, όπως το τατάκι τόνου με σαλάτα από καππαρόφυλλα, κρίταμο, ντομάτα και σως από ουασάμπι, σόγια και ταχίνι, οι καβουροκεφτέδες με πικάντικη σως aioli και ο μαύρος μπακαλιάρος του Roy μαριναρισμένος με miso και mirin, σως teriyaki και ρύζι ατμού, μας θυμίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη μαγειρική φιλοσοφία του σεφ, απόσταγμα των ταξιδιών του ανά τον κόσμο. Το άψογο, comfort rib eye με τσιπς πατάτας, μπεαρνέζ και σως πιπεριού ή το άκρως καλοκαιρινό φιλέτο κοτόπουλο με ντοματίνια confit, σως βουτύρου, φέτα και σπανακόρυζο είναι δύο ξεχωριστές επιλογές για τους φαν του κλασικού, επιβεβαιώνοντας την προσοχή στην ποιότητα, την αναζήτηση των υλικών και τη λεπτομέρεια που έχουν κάνει την «Kuzina» σημείο αναφοράς της γαστρονομικής Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.