Νέος αέρας ψαροφαγικής ελεγκάντσας στο Νέο Ψυχικό από το «Σαρδελάκι»

Φρέσκο αέρα κομψής ψαροφαγίας φέρνει στο Νέο Ψυχικό η οικογένεια του «Σαρδελάκι», που μετά το στέκι της Γλυφάδας πιάνει πόστο στα βόρεια προάστια για να παρουσιάσει μια καινούργια, αναβαθμισμένη εκδοχή της.

Νέος αέρας ψαροφαγικής ελεγκάντσας στο Νέο Ψυχικό από το «Σαρδελάκι»

Φρέσκο αέρα κομψής ψαροφαγίας φέρνει στο Νέο Ψυχικό η οικογένεια του «Σαρδελάκι», που μετά το στέκι της Γλυφάδας πιάνει πόστο στα βόρεια προάστια για να παρουσιάσει μια καινούργια, αναβαθμισμένη εκδοχή της. Ατμοσφαιρικό mood και ζεστή φιλοξενία επικρατούν στη σάλα, που αναπνέει σε έναν ανάλαφρο καμβά, με ήρεμα χρώματα και όμορφα φωτιστικά αλλά και άνετες τζαμαρίες να δημιουργούν αίσθηση καταστρώματος ταιριαστή με το θαλασσινό πνεύμα της κουζίνας.

Εκεί, έχοντας βρει λιμάνι ύστερα από μακρά προϋπηρεσία στο Μεγανήσι, ο σεφ Θρασύβουλος Μίτσουλης πλέκει μια νέα γευστική πρόταση για το «Σαρδελάκι», καθώς ανανεώνει παραδοσιακά μπεστ σέλερ της ψαροφαγικής μπράντας των νοτίων και τα εμπλουτίζει με δικές του προτάσεις. Οι παντρεμένες ψητές σαρδέλες λ.χ., πιάτο-υπογραφή για τα απανταχού «Σαρδελάκια», έχουν κι εδώ την τιμητική τους, δίπλα στα αέρινα μαρινάτα θαλασσινά και στις αφράτες αλοιφές και σαλάτες, η κουζίνα όμως ξανοίγεται και στα πελάγη της ωμοφαγίας, με λαβράκι σεβίτσε και σολομό ταρτάρ να πλασάρονται δίπλα σε ολόφρεσκες γυαλιστερές, κυδώνια και άλλα όστρακα.

Νέος αέρας ψαροφαγικής ελεγκάντσας στο Νέο Ψυχικό από το «Σαρδελάκι» - εικόνα 1

Παράλληλα κριθαρότο θαλασσινών και ριζότο καραβίδας προσθέτουν γευστική αβρότητα στο τραπέζι, λαβράκια, χταπόδια, καλαμάρια αλλά και μπλε καβούρια, χτένια και σολομοί προικίζονται με τα αρώματα της σχάρας, ενώ τηγανιές θαλασσινών με καραβιδοουρές, γαρίδες και καλαμάρια μπαίνουν στη σέντρα για παρεΐστικες συνάξεις, κλείνοντας το μάτι στην προσεγμένη κάβα και την ευρεία λίστα αποσταγμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.