«Ark»: Ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο πάνω στη θάλασσα

Μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας και από την υπέροχη βεράντα του «Ark» έχουμε κιόλας ταξιδέψει σε κάποιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Κυανής Ακτής.

«Ark»: Ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο πάνω στη θάλασσα

Μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας και από την υπέροχη βεράντα του «Ark» έχουμε κιόλας ταξιδέψει σε κάποιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Κυανής Ακτής. Είναι ξεχωριστός αυτός ο all day χώρος του ομίλου Παπαθεοχάρη στα Αστέρια Γλυφάδας, σε ένα από τα πιο ωραία τοπία της Αττικής, με θαλασσινή θέα στον Σαρωνικό κι ένα υπέροχο ντεκόρ, που αποπνέει αύρα χαλαρής πολυτέλειας, με υπέροχες πολυθρόνες και φωτιστικά, άνετους λευκούς καναπέδες, πολλούς πίνακες και φυτά.

Τα τραπέζια στρώνονται κομψά, σε πιο αραιή διάταξη πλέον και πληρώντας ασφαλώς όλους τους νέους κανονισμούς, και μας υποδέχονται από νωρίς το πρωί μέχρις αργά για καφέ, ποτό και φυσικά τις σπέσιαλ «γαλανόλευκες» γεύσεις διά χειρός του σπουδαίου και πολυβραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφθείτε και να χαρείτε σπεσιαλιτέ όπως η χορτόπιτα σε φύλλο φτιαγμένο από χαρούπι με τα αρωματικά χόρτα του σεφ και ξύγαλο ή η σαλάτα κάβουρα και ξελουριαστού μπακαλιάρου σε ζελέ από τσάι και σαφράν, ψίχα αβγοτάραχο και θαλασσινή σάλτσα άσπρου κρασιού είναι ασφαλώς η ώρα που ο γαλάζιος ορίζοντας βάφεται στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και το τοπίο γίνεται απλώς μαγικό.

«Ark»: Ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο πάνω στη θάλασσα - εικόνα 1

Το all day παζλ της απόλαυσης συμπληρώνουν τα σπέσιαλ πιάτα του brunch κάθε σαββατοκύριακο, με πρώτο και καλύτερο το πικάντικο πεϊνιρλί, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, ενώ ο κήπος του «Ark» υποδέχτηκε μόλις το γνωστό μπαρ του Κολωνακίου «El Raval» για ένα καλοκαιρινό pop up διαρκείας με πολλά signature cocktails και bar bites.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.