Οι «Ψαράδες» αρμενίζουν δημιουργικά στη Ζησιμοπούλου

Είναι αρκετοί και διαφορετικοί οι λόγοι που οι πολύ ξεχωριστοί «Ψαράδες» της οδού Ζησιμοπούλου μας έχουν πιάσει για τα καλά στα… δίχτυα τους.

Οι «Ψαράδες» αρμενίζουν δημιουργικά στη Ζησιμοπούλου

Είναι αρκετοί και διαφορετικοί οι λόγοι που οι πολύ ξεχωριστοί «Ψαράδες» της οδού Ζησιμοπούλου μας έχουν πιάσει για τα καλά στα… δίχτυα τους. Ένας πρώτος είναι το υπέροχο και πολύ κομψό ντεκόρ, με τα γυάλινα αντικείμενα και τις αντίκες να δίνουν τον τόνο στη σάλα, η οποία ανοίγει πλήρως το καλοκαίρι και γίνεται ένα με τον ουρανό. Ένας άλλος πολύ σημαντικός είναι η σταθερή συνεργασία του εστιατορίου με ορισμένες από τις καλύτερες ελληνικές ιχθυόσκαλες, που μας οπλίζει με σιγουριά πως ό,τι κι αν μας τραβήξει το ενδια­φέρον από τον πολύ πλούσιο κατάλογο θα είναι σπαρταριστό και ολόφρεσκο.

Πάνω απ’ όλα όμως εδώ ερχόμαστε ξανά και ξανά για τις ανατρεπτικές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Βασίλη Τσατσάκη. Και αυτό το καλοκαίρι ο ταλαντούχος σεφ έχει δημιουργήσει ένα πολύ ξεχωριστό ρεπερτόριο μοντέρνας θαλασσινής κουζίνας, που ξεδιπλώνεται πραγματικά στον αφρό, με προτάσεις όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με αγιολί από κρόκο Κοζάνης και μαρμελάδα παν­τζαριού, το στιφάδο θαλασσινών με καραμελωμένα κοκάρια πάνω σε πουρέ πατάτας αλλά και το signature πια παστίτσιο τόνου με σιουφιχτά και μπεσαμέλ από γραβιέρα Ίου.

Οι «Ψαράδες» αρμενίζουν δημιουργικά στη Ζησιμοπούλου - εικόνα 1

Τα εξαιρετικά ωμά και μαρινάτα του σεφ καθώς και ακόμη πολλά όστρακα και ψάρια συμπληρώνουν αυτήν την πανδαισία του ιωδίου, ενώ τα πάνω από 70 αποστάγματα κι εμφιαλωμένα κρασιά καθώς και τα υπέροχα γλυκά όπως η αλλιώτικη πάβλοβα με κρεμέ λεμονιού, κουλί φράουλας και κραμπλ αμυγδάλου ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.