Καλοκαιρινό pop up από τον «Βασίλαινα»

Το ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας βγάζει τραπεζάκια έξω, μεταμορφώνοντας την πλατεία Μαδρίτης σε κατάφυτη καλοκαιρινή αυλή, με παρεΐστικη λογική και αναβιωμένα classics από τα 100 χρόνια γαστρονομικής παρουσίας του.

Καλοκαιρινό pop up από τον «Βασίλαινα»

Βόλτα στο πάρκο μας βγάζει ο «Βασίλαινας» με το «Vasilainas Parkside», το καλοκαιρινό project με το οποίο γιορτάζει όχι μόνο τα 100 χρόνια του στην γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, αλλά και την αγάπη της πόλης για τα πάρκα και τις πλατείες της. Έτσι, στολίζει την πλατεία Μαδρίτης με φωτεινές γιρλάντες, φουντωτές γλάστρες και βότσαλο στο δάπεδο, για να σκορπίσει ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας και να μας καλέσει να ζήσουμε εμπειρία αγνής καλοκαιρινής αίσθησης σε uptown μοντέρνο μείγμα ξεκινώντας λίγο πριν τη δύση του ήλιο με δροσιστικά aperitivo, συνοδεία χορταστικών tapas, και παραμένοντας ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Πίσω από έναν φυσικό πράσινο «τοίχο», προστατευμένοι από τον θόρυβο της πόλης και συνοδεία κορυφαίων κρασιών των ελληνικών αμπελώνων, θα δοκιμάσουμε πολλές διαφορετικές εκδοχές δημιουργικής θαλασσινής παλέτας με πιάτα φτιαγμένα «για τη μέση» και σχεδιασμένα για μοίρασμα, αλλά και ένα εμπνευσμένο summer retouch σε κλασικές γεύσεις, με την υπογραφή του chef Μανώλη Γαρνέλη. Μπακαλιάροι, λαβράκια, γαρίδες, καλαμάρια και χταπόδια μπλέκονται στο μενού με ορεκτικές προτάσεις θαλασσινής ωμοφαγίας, ενώ ταλιάτες Black Angus, αφράτα σουτζουκάκια, και το σήμα-κατατεθέν αυγό με τρούφα, απάκι και πατάτα Νάξου, συμπληρώνουν το γευστικό παλμαρέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.