Βουτιές στη θάλασσα της Κρήτης ξεκινά το «λ19»

Με ανοιχτά παράθυρα και αποστάσεις ασφαλείας, το προσεγμένο και πολυπρόσωπο γευστικό σποτ της οδού Λέκκα στρέφει τον μπούσουλα προς τη Λεβεντογέννα, με μενού που μοσχοβολάει ιώδιο.

Βουτιές στη θάλασσα της Κρήτης ξεκινά το «λ19»

Τα QR codes με το ανανεωμένο μενού έχουν πάρει τη θέση τους, τα τραπεζάκια έχουν απλωθεί στο πεζοδρόμιο, το προσωπικό έχει προβάρει τους κανόνες υγιεινής μέχρι εντέλειας και το κομψό γευστικό σποτ στο νούμερο 19 της οδού Λέκκα, που με την υπογραφή του Σταύρου Θεοδωράκη, μόλις τον περασμένο χειμώνα σκόρπισε τις μυρωδιές του στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Fos», ανοίγει ξανά τις σιδερένιες πόρτες του, για να μας ταξιδέψει στην Κρήτη, γεύσει και φύσει. Ρακομεζέδες σε πρώτο πλάνο, ραχάτι, λιακάδα και τσικουδιά στο υπόβαθρο, και πιάτα που τιμούν την Λεβεντογέννα υποδέχονται το καλοκαίρι στο «λ19», προσφέροντας βουτιές στη θάλασσα της Κρήτης.

Με την εποχικότητα για οδηγό και σταθερές συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς, να εγγυόνται την φρεσκάδα και την ποιότητα των υλικών, πιάτα όπως γαύρος μαρινάτος σε προζυμένιο ψωμί, χανιώτικα καλιτσούνια με χόρτο ή μυζήθρα, ντολμαδάκια δια χειρός της κυρίας Αργυρώς, αλλά και ντάκος χαρουπιού, κλασικός ή με σαρδέλα, συνθέτουν την βεντάλια των παραδοσιακών κρητικών γεύσεων του δροσερού μενού. Παράλληλα, επιλογές όπως το ταρτάρ τόνου με κρητικό αβοκάντο, ή το σεβίτσε με συμιακό γαριδάκι και καυτερή πιπεριά δίνουν ένα μοντέρνο twist στον κατάλογο, που συμπληρώνεται από τις σούπες και τα πιάτα ημέρας, πάντα γεμάτα με θαλασσινά αρώματα και γεύσεις από το μποστάνι.

i Από τις 12 το μεσημέρι ως τις 12 το βράδυ, καθημερινά πλην Κυριακών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.