Έναρξη εργασιών για το «Symposio» στην καρδιά της πόλης

Στο ολοκαίνουργιο restaurant bar της οδού Απόλλωνος, ο σεφ Αντώνης Πεχλιβανάκης παρουσιάζει μια μοντέρνα γευστική πρόταση με αναφορές στη διατροφή της αρχαίας Ελλάδας.

Έναρξη εργασιών για το «Symposio» στην καρδιά της πόλης

Στο ολοκαίνουργιο restaurant bar της οδού Απόλλωνος, ο σεφ Αντώνης Πεχλιβανάκης παρουσιάζει μια μοντέρνα γευστική πρόταση με αναφορές στην αρχαία ελληνική διατροφή. Ο ακρατισμός για παράδειγμα, το πρώτο από τα τρία κύρια γεύματα των αρχαίων Ελλήνων, που αποτελούνταν από ψωμί βουτηγμένο σε κρασί και συνοδευόταν από σύκα και ελιές, δίνει την έμπνευση για ένα πλατό με χειροποίητα ξεροτήγανα που γαρνίρεται με τρεις διαφορετικές μους (σύκου και κόκκινου κρασιού, φέτας με θυμάρι, πάστα ελιάς), γύρω από το οποίο ο σεφ χτίζει ένα μενού με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις: τσιπούρα μαριναρισμένη σε χυμούς εσπεριδοειδών και αφυδατωμένο κρεμμύδι, ζυμαρικά paccheri γεμισμένα με κιμά από αγριογούρουνο και κακαόσπορο, ρολάκι από μπούτι κοτόπουλου με πουρέ από ελαφρά καπνισμένο ρεβύθι με γλυκάνισο και κρεμμυδάκια εσαλότ μαγειρεμένα σε μπίρα από κεράσι. Η μπάρα μπαίνει στο παιχνίδι με διαδραστική διάθεση και ενδιαφέροντα κοκτέιλ από τον Άγγελο Κυπραίο, σαν το Terevinthos που αποτελεί μια ελληνική εκδοχή του Negroni με παλαιωμένο τσίπουρο και Campari αρωματισμένο με πίκλες από φύλλα αγριοφιστικιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.