«Toula’s Gastronomy»: Το φετινό Symposio at Ark σηκώνει αυλαία αλά κορφιάτα

Σε δώδεκα πολύ ξεχωριστές γαστρονομικές βραδιές μάς προσκαλεί το 3ο Symposio at Ark, που φέρνει και πάλι στην Αθήνα την αφρόκρεμα της γευστικής σκηνής της περιφέρειας. Η φετινή αυλαία έχει «μπιάνκο» χρώμα και τη σηκώνει το εστιατόριο-θεσμός της Κέρκυρας «Toula’s Gastronomy» στις 6/2. Κλείστε θέση!

«Toula’s Gastronomy»: Το φετινό Symposio at Ark σηκώνει αυλαία αλά κορφιάτα

Σημείο αναφοράς στα γαστρονομικά πράγματα της πόλης αποτελεί πια το Symposio at Ark, που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της ελληνικής αλυσίδας METRO Cash & Carry και του Ούζου 12. Στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις του, το πρωτοποριακό αυτό γαστρονομικό φεστιβάλ δεν μας έδωσε μονάχα την ευκαιρία να πάρουμε μια δυνατή γεύση από την αφρόκρεμα της γευστικής σκηνής ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά δημιούργησε κι έναν ισχυρό πυρήνα φανατικών επισκεπτών, που σπεύδουν να κλείσουν έγκαιρα θέση για όλες τις βραδιές, καθώς τα sold out καραδοκούν.

Και στο φετινό 3ο Symposio at Ark κοντά μας θα έρθουν βραβευμένα εστιατόρια και οι σεφ τους, για να συμπράξουν με τον executive chef του «Ark» Γιάννη Μπαξεβάνη και να μας προσφέρουν αξέχαστες στιγμές πραγματικής απόλαυσης της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Η έναρξη των γαστρονομικών εργασιών του φετινού συμποσίου έχει χρώμα κερκυραϊκό, με επίτιμο προσκεκλημένο το «Toula’s Gastronomy», ένα εστιατόριο-θεσμός της πρωτεύουσας των Επτανήσων με μακρά ιστορία αλλά κι εμβέλεια που απλώνεται πέρα από αυτήν.

«Toula’s Gastronomy»: Το φετινό Symposio at Ark σηκώνει αυλαία αλά κορφιάτα - εικόνα 1

Η Τούλα Βεργέτη ξεδιπλώνει το μαγειρικό της ταλέντο με πιάτα από την κερκυραϊκή και την ελληνική παράδοση, ταιριαστές μοντέρνες διεθνείς πινελιές και πρώτες ύλες από τους κήπους της, που χαρίζουν ατόφια τη γεύση του τόπου, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά επιδόρπια που υπογράφει ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος. Όσοι έχουν δοκιμάσει για παράδειγμα το μπιάνκο της, με φιλέτο σφυρίδας, πατάτες, ρίγανη, σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού ξέρουν καλά ότι πρόκειται για το signature κερκυραϊκό πιάτο σε μία από τις καλύτερες εκδοχές του. Είναι μάλιστα αυτό που πρωταγωνιστεί στο ειδικό μενού που θα σερβιριστεί στην πρεμιέρα του 3ου Symposio at Ark.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

«Toula’s Gastronomy»: Το φετινό Symposio at Ark σηκώνει αυλαία αλά κορφιάτα - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Toula’s Gastronomy» για την Πέμπτη 6/2

Welcome drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα
Κερκυραϊκή φιλοξενία
Με φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας, νούμπουλο, σαλάδο, γραβιέρα Κέρκυρας, ελιές Κέρκυρας και χειροποίητα κριτσίνια

Ορεκτικό
Γευστικό ταξίδι στην Κέρκυρα
Τσιγαρέλι (πικάντικα τσιγαριαστά χόρτα), σοφρίτο (μοσχαράκι με σάλτσα σκόρδου και μαϊντανού), μπουρδέτο (φιλέτο μπακαλιάρου σε κόκκινη καυτερή σάλτσα)

Πρώτο πιάτο
Κερκυραϊκή σαλάτα
Με ανάμεικτα σαλατικά, φιλέτο πορτοκαλιού, δυόσμο, νούμπουλο, συκομαΐδα, κουμκουάτ και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών με μουστάρδα

Δεύτερο πιάτο
Μπιάνκο
Με φιλέτο σφυρίδας, πατάτες, ρίγανη, σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού

Επιδόρπιο
Secret μους

€ 55/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.