«Μαγικές Κατσαρόλες» για wine lovers

Με μια ενισχυμένη wine list που διατρέχει τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και σπέσιαλ συνοδευτικά πιάτα υποδέχεται τους λάτρεις του κρασιού το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου.

«Μαγικές Κατσαρόλες» για wine lovers

Δεν σταματά να ανανεώνεται το κομψό εστιατόριο «Μαγικές Κατσαρόλες» του Παλαιού Φαλήρου όπου χαιρόμαστε σταθερά τις πολύ ιδιαίτερες ελληνικές γεύσεις με τη σφραγίδα της Βάνας Βρεττού. Εδώ και πολύ λίγο καιρό το «γαλανόλευκο» γευστικό ταξίδι έγινε ακόμα πιο πλούσιο, καθώς η wine list ενισχύθηκε σημαντικά με κρασιά από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στις 70 καλοδιαλεγμένες ετικέτες που προσφέρονται σε πολύ καλές τιμές ανακαλύπτουμε γνωστές αλλά και πιο σπάνιες γηγενείς ποικιλίες, καθώς και διεθνείς ποικιλίες που στο πέρασμα του χρόνου έδεσαν πολύ ωραία με το ελληνικό έδαφος και καλλιεργούνται συστηματικά από τους Έλληνες παραγωγούς. Στα πλαίσια μάλιστα της πολύ ωραίας ιδέας που έχει τον τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα μ’ένα ποτήρι», στο εστιατόριο ανοίγουν σταθερά 17 διαφορετικές ετικέτες που προσφέρουν με το ποτήρι δίνοντας μας την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον ελληνικό αμπελώνα.

«Μαγικές Κατσαρόλες» για wine lovers - εικόνα 1

Έτσι, από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς ποικιλίες όπως το Αηδάνι, το Αθήρι, το Ασύρτικο και τη Mαλαγουζιά, το οινικό ταξίδι ανοίγεται προς το Παμίδι, το Σταυρωτό, τον Αυγουστιάτη και το Κοτσιφάλι αλλά και τα εξίσου ενδιαφέροντα πολυποικιλιακά κρασιά που παντρεύουν στο χαρμάνι τους διεθνείς ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Chardonnay και το Viognier. Η εμπειρία μάλιστα γίνεται ακόμα πιο πλήρης καθώς πλάι τους μπορείτε να βάλετε τις καθημερινές μια σειρά πιάτων από τον ολοκαίνουργιο χειμερινό κατάλογο του εστιατορίου που προσφέρονται σε μισές τιμές και μερίδες.

Το πολύ φιλικό και ενημερωμένο προσωπικό θα σας κατευθύνει με γνώση ως προς τα πιο όμορφα ταιριάσματα οίνου και γεύσεων, που μπορούν να περιλαμβάνουν κάποια από τα πολλά και διαφορετικά ορεκτικά του μενού όπως τους ανατρεπτικούς μαύρους γίγαντες Πρεσπών με πουρέ καρότου και μους ρεγγοσαλάτας, τους εξαιρετικούς παλατιανούς κεφτέδες με τριών ειδών κιμά και φιστίκι Αιγίνης, τα θαυμάσια ντολμαδάκια με φίνο αμπελόφυλλο ή την βαθιά νόστιμη τηγανιά άγριων μανιταριών σβησμένη σε Metaxa, χωρίς ωστόσο να λείπει και η δυνατότητα για κάποιο εκλεκτό κομμάτι κρέας που θα απολαύσετε ψημένο στην εντέλεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.