«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους

Καλοφτιαγμένες γεύσεις σε χαρούμενη ατμόσφαιρα και τιμές που σου επιτρέπουν να το κάνεις στέκι σου σερβίρει το thai resto που μετοίκησε πρόσφατα από το Κολωνάκι στην καυτή περαντζάδα της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους

Στην καρδιά της πόλης κατοικεί πλέον το ταϊλανδέζικο εστιατόριο του Γιώργου Μελισσάρη και του Γιάννη Μωράκη που πρωτογνωρίσαμε στο Κολωνάκι. Το δραστήριο επιχειρηματικό δίδυμο είχε την ωραία ιδέα να το μεταφέρει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σε μια από κάθε άποψη πιο βατή εκδοχή που του πάει πολύ. Μονάχα τα κρακελέ φωτιστικά κάνουν link με το παρελθόν στη νέα του έδρα, που αναπνέει σε ύφος πατιναρισμένης exotica, με ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι πάνω απ’ τα λίγα τραπέζια και tribal μοτίβα στον (άριστο) εξαερισμό που διατρέχει την ανοιχτή κουζίνα.

Το «PatPong» στη νέα του εποχή είναι ανοιχτόκαρδο, ζεστό, πολύχρωμο και χαλαρό, και το μενού που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής από το αδερφό «Nikkei» σταχυολογεί χαρακτηριστικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, καλοφτιαγμένες και σε τιμές διόλου «εξωτικές» – τις δοκιμάζεις είτε επιτόπου είτε to go.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους - εικόνα 1

Πολύ ορεκτική η σαλάτα με πράσινα φασόλια, έχει ωραία φρεσκάδα χάρη στα φύλλα δυόσμου και αποκτά ενδιαφέρον με το τραγανό φουντούκι. Τα φινετσάτα dumplings έρχονται με πολύ καλή γέμιση από γαρίδες και κοτόπουλο, ενώ το τηγάνι πραγματικά φυσάει στα εξαιρετικά corn fritters με τεμπούρα καλαμποκιού και μαγιονέζα yuzu kosho για κάψα τόσο όσο. Το ταϊλανδέζικο «παρών» δίνουν ασφαλώς οι σούπες tom, όπως εκείνη με γαρίδα, μανιτάρια, γκαλανγκάλ, καφίρ λάιμ, πιπεριές τσίλι και γάλα καρύδας που συνδυάζει ευχάριστα την κάψα με τη γλύκα και σε κάνει να ιδρώνεις όσο χρειάζεται, αλλά και ένα πολύ καλό pad thai με νούγιες ρυζιού, φύτρες φασολιού, αβγό, πούδρα τσίλι, λάιμ, φρέσκο κρεμμύδι και τόφου.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους - εικόνα 2

Αξίζει ακόμα να δώσετε βάση στις ενδιαφέρουσες συνταγές με κάρι: το πράσινο συνδυάζεται με μοσχάρι, μελιτζάνα και γάλα καρύδας εκπέμποντας σε πιο γλυκές συχνότητες, το κόκκινο παντρεύεται πρωτότυπα με πάπια και λίτσι, ενώ το κίτρινο με τηγανητά νουντλς αβγού και πίκλες μουστάρδας σε μια από τις πιο ξεχωριστές σπεσιαλιτέ του καταλόγου. Φινάλε δροσερό, εξωτικό και πολύ καλό με σορμπέ καρύδας, φιστικοβούτυρο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένο εντυπωσιακά σε καρύδα κομμένη στη μέση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.