Μια βραδιά με τις γεύσεις της Θράκης στο «Χάι Λάιφ»

Το ιστορικό στέκι του Πειραιά που άνοιξε πολύ πρόσφατα ξανά τις πόρτες του, ξεκινά ένα ειδικό αφιέρωμα στους τοπικούς μεζέδες από κάθε μεριά της Ελλάδας.

Μια βραδιά με τις γεύσεις της Θράκης στο «Χάι Λάιφ»

Το ιστορικό στέκι του Πειραιά που άνοιξε πολύ πρόσφατα ξανά τις πόρτες του στην πλατεία Δημαρχείου, ξεκινά ένα ειδικό αφιέρωμα στους τοπικούς μεζέδες από κάθε μεριά της Ελλάδας. Πρώτη από τις συνολικά επτά προσκεκλημένες σεφ του executive chef του εστιατορίου Νίκου Φωτιάδη είναι η Ξένια Μπουζαρανίδου που έρχεται στις 10/12 με σπέσιαλ μεζέδες από την περιοχή της Θράκης. Ανάμεσα στις πολύ ξεχωριστές μικρές δημιουργίες που θα παρελάσουν έως τις 17/12 από τα τραπέζια του «Χάι Λάιφ» είναι ο εβρίτικος τραχανάς χωρίς γάλα, ζυμωμένος με λαχανικά, οι κολοκυθοκεφτέδες από κόκκινη κολοκύθα, τα γιαπράκια με ξινολάχανο, το θρακιώτικο μαντί και οι τζιγεροσαρμάδες, στα πλαίσια αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας που θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με γεύσεις της Μικράς Ασίας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.