Τα κρασιά της Ελλάδας είναι ωραία!

Το ανανεωμένο βιβλίο της Μαρίας Νέτσικα για τα ελληνικά κρασιά, είναι ένας όμορφος, περιεκτικός ξεναγός στο διονυσιακό μας τοπίο.

Τα κρασιά της Ελλάδας είναι ωραία!

Σε μια εποχή που η πληροφορία κινείται με ασύλληπτες ταχύτητες ηλεκτρονικά, το βιβλίο της γνωστής οινολόγου και δημοσιογράφου Μαρίας Νέτσικα «Τα κρασιά της Ελλάδας / Discover Greek wine» που επανεκδόθηκε πρόσφατα από τις Εκδόσεις IANOS, αναθεωρημένο και δίγλωσσο πλέον (ελληνικά – αγγλικά), καταφέρνει έναν μικρό άθλο. Είναι σφιχτό, περιεκτικό, εύχρηστο και καταφέρνει να σου δίνει γρήγορα το οινολογικό προφίλ του κάθε τόπου και να σε προ(σ)καλεί να τους εξερευνήσεις είτε ως φανατικός οινόφιλος, είτε απλά σαν κάποιος που του αρέσει η φύση και το καλό κρασί και θέλει να ακολουθήσει τα σύγχρονα μονοπάτια του οινοτουρισμού.

Σε κάθε περιοχή προηγείται η σύγχρονη αποτίμηση και το στυλ των κρασιών της και η θέση της στην ελληνική οινολογική σκηνή. Μαζί της οι ποικιλίες των σταφυλιών που ευδοκιμούν και καλλιεργούνται, και αυτές οι δύο πρώτες σελίδες της περιοχής καρυκεύονται με οινοτουριστικές ιδέες, σαν τις τοπικές σπεσιαλιτέ που αξίζει να δοκιμάσετε, τα τοπικά ντελικατέσεν που δεν πρέπει να παραλείψετε να αγοράσετε, τα γαστρονομικά χάπενινγκ που θα σας έκαναν να τα επισκεφθείτε μια συγκεκριμένη περίοδο. Κατόπιν παρουσιάζονται πολλά από τα τοπικά οινοποιεία με γευσιγνωσία του πιο χαρακτηριστικού κρασιού τους∙ όπως μας διευκρίνισε η ίδια η συγγραφέας, το βασικό κριτήριο της επιλογής τους είναι ο αναπτυγμένος επισκέψιμος χαρακτήρας τους και μια διαφορετική πρόταση κρασιού ή οινοποίησης. Οι πρώτες σελίδες του πάντως είναι αφιερωμένες στην παρουσίαση των γηγενών ποικιλιών της Ελλάδας και στα στατιστικά στοιχεία που δίνουν, με ιστογράμματα και χάρτη, την εικόνα των κρασιών της Ελλάδας με μια ματιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.