«Κεντρικόν» ξανά στην Κολοκοτρώνη

Περίπου ένα χρόνο έμεινε κλειστό το ιστορικό στέκι στη στοά της Κολοκοτρώνη, ωστόσο μόλις άνοιξε ξανά τις πόρτες του ανακαινισμένο εκ βάθρων.

«Κεντρικόν» ξανά στην Κολοκοτρώνη

Περίπου ένα χρόνο έμεινε κλειστό το ιστορικό στέκι στη στοά της Κολοκοτρώνη, ωστόσο μόλις άνοιξε ξανά τις πόρτες του ανακαινισμένο εκ βάθρων. Υπόλευκες ταπετσαρίες και κάποια από τα παλιά κάδρα του μαγαζιού στους τοίχους, πεντελικό μάρμαρο στην μπάρα όπου μπορείς να καθίσεις και για φαγητό, μωσαϊκό και ξύλο στο πάτωμα δημιουργούν ένα σκηνικό μοντερνιτέ με σεβασμό στην ιστορία του χώρου. Με αντίστοιχη διάθεση ο σεφ Άρης Τσανακλίδης (φωτό) βάζει τη δική του πινελιά σε ορισμένα κλασικά αθηναϊκά πιάτα, τα οποία θα σερβίρονται το μεσημέρι, όπως κοτόπουλο μιλανέζε, ντολμάδες και γιουβαρλάκια, ενώ για τη συνέχεια το μενού εστιάζει στις μεσογειακές γεύσεις, στο κρέας και το ψάρι. Η δράση θα ξεκινά νωρίς το πρωί με πρωινό και brunch στα τραπεζάκια της στοάς και θα συνεχίζεται μέχρις αργά για φαγητό και ποτό. Όσο για τις σάλες του πάνω ορόφου, αυτές θα διατίθενται σύντομα για πριβέ εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.