Φθινόπωρο στο «Da Bruno»

To ατμοσφαιρικό ιταλιάνικο στέκι του Παλαιού Φαλήρου μας ταξιδεύει γευστικά στην Μπότα, με τη ζεστασιά μιας αυθεντικής τρατορίας αλλά και το βλέμμα στραμμένο στις μοντέρνες τάσεις.

Φθινόπωρο στο «Da Bruno»

Εδώ και τριάντα χρόνια το ατμοσφαιρικό ιταλιάνικο στέκι του Παλαιού Φαλήρου μας ταξιδεύει γευστικά στην Μπότα, με όλη τη ζεστασιά μιας αυθεντικής τρατορίας αλλά και το βλέμμα στραμμένο στις μοντέρνες τάσεις. Η εποχική αντίληψη στη μαγειρική φέρνει κάθε τόσο στο προσκήνιο υλικά και γεύσεις όπως η παρμεζάνα, που έχει παραδοσιακά την τιμητική της κάθε φθινόπωρο. Πιάτο-σταρ είναι λοιπόν και πάλι η υπέροχη σπαγγετάδα, το μαγείρεμα της οποίας ολοκληρώνεται πάντα στο τραπέζι, και δη μέσα σε κεφάλι βιολογικής παρμεζάνας 30 μηνών, κερδίζοντας έτσι όλα τα αρώματα και την ουσία του εμβληματικού ιταλικού τυριού.

Να σας πούμε ακόμη για μια πολύ ιδιαίτερη πίτσα με μαύρο ζυμάρι, η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και λίγο καιρό κι έρχεται γαρνιρισμένη με ντοματίνια, πεκορίνο, καλαμάρι και μύδια, αλλά και για τις ξεχωριστές vegan γεύσεις, όπως το μπιφτέκι από κινόα με πουρέ μελιτζάνας και ψητή γλυκοπατάτα, που όλο και πληθαίνουν. Σημειώστε ακόμη ότι το αδελφό cocktail bar «Villa Grigio 46», που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, ξεκίνησε μόλις να σερβίρει ένα πλούσιο πρωινό με πέντε διαφορετικά πιάτα καθημερινά, από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.