Κάτι «Alo» εμφανίστηκε στο Κολωνάκι

Η ταμπέλα που κρέμεται πλέον στο κλασικό πόστο του «Εν Δελφοίς» γράφει πάνω «Alo» και η ριζική ανακαίνιση έδωσε στο χώρο την ατμόσφαιρα ενός ζεστού μπιστρό.

Κάτι «Alo» εμφανίστηκε στο Κολωνάκι

Η ταμπέλα που κρέμεται πλέον στο κλασικό πόστο του Κολωνακίου γράφει πάνω «Alo» και η ριζική ανακαίνιση έδωσε στο χώρο την ατμόσφαιρα ενός ζεστού μπιστρό με γήινα χρώματα, πολυελαίους, παλιές κορνίζες και καθρέφτες στους τοίχους αλλά κι ένα εντυπωσιακό μπαρ με πράσινο μάρμαρο. Όσο για τις γευστικές διαθέσεις του «σιτιστή» (αυτό σημαίνει το όνομά του στα λατινικά), αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καθώς ο κατάλογος αριθμεί περί τα πενήντα πιάτα σε μεσογειακούς τόνους: πολλά και διάφορα ορεκτικά, ζυμαρικά, έμφαση στις καλές κοπές κρεάτων αλλά και στο φρέσκο μεγάλο ψάρι από συνεργαζόμενες τράτες, τα θαλασσινά και τα όστρακα.

Κάτι «Alo» εμφανίστηκε στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Ένα μεγάλο παράθυρο επιτρέπει τη θέα στη δράση της κουζίνας, από την οποία θα βγαίνουν προσεχώς και κάποια μαγειρευτά ημέρας με βάση την εποχή και τα προϊόντα της. Η wine list εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα και τα παλαιωμένα αποστάγματα, ενώ σε περίπτωση που δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε μπορείτε να εμπιστευθείτε το αυτοκίνητο στους παρκαδόρους του μαγαζιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.