Κομψές γεύσεις με μαγευτικό πανόραμα στο «Thea Terrace»

Ολοκληρωτικά ανανεωμένο σε δομή και επίπλωση, το αγαπημένο all day spot με την εκπληκτική βίστα από την Ακρόπολη ως τα Πετράλωνα, μεταμορφώνεται φέτος σε easy going γευστικό φαβορί του κέντρου, που σιγοντάρει την ομορφιά της θέας με ραφιναρισμένες προτάσεις στο μενού.

Κομψές γεύσεις με μαγευτικό πανόραμα στο «Thea Terrace»

Δεν χρειάζεται να κάνει πολλά για να σε εντυπωσιάσει αυτή η ταράτσα στην Απόλλωνος· αρκεί μόνο να στρίψεις από το ασανσέρ και να αντικρίσεις τη θέα της την ώρα που ο ήλιος δύει και βάφει τον αττικό ουρανό στο κοκκινωπό χρυσάφι του. Μια θέα υπερθέαμα, που στεφανώνεται από την Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής αλλά και τα Αναφιώτικα αραδιασμένα δίπλα της σαν στολίδια, η κομψότητα του χώρου υπογραμμίζεται από τη μίνιμαλ, boho chic αισθητική στα έπιπλα και την υπέροχη δουλειά στο φωτισμό, που κάνουν το εστιατόριο του «Thea Terrace» τελικά ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία του κέντρου: απόμερο όσο χρειάζεται για να αισθανθείς οικεία, αλλά με ένα vibe γλυκό και αγαπησιάρικο ως αύρα, χάρη και στο δια­κριτικό και φιλικό του σέρβις, με κόσμο καλοβαλμένο αλλά και ζευγαράκια νεαρά, πρώτη γραμμή στη θέα της Ακρόπολης, να κοιτάζονται κατάματα σιγομουρμουρίζοντας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Υπό την επιμέλεια των σεφ Μάριου Σταματάκη και Κωστή Κουτουλάκη, η κάρτα σχεδιάζει έναν κοσμοπολίτικο γευστικό χάρτη με μεσογειακά αρώματα κι ελληνικές αναφορές, όπου στις σαλάτες λ.χ. φακές σε φωλιά τορτίγιας, με τριμμένη φέτα και βινεγκρέτ σύκου, στέκονται δίπλα σε δροσερή και μυρωδάτη κινόα με καπνιστό σολομό, φρέσκο άνηθο και χειροποίητη σος μουστάρδας, ενώ στα κυρίως πιάτα το κριθαρότο με γαρίδες και γλυκό κρασί Σάμου κάνει παρέα στο rib eye με gravy μανιταριών.

Κομψές γεύσεις με μαγευτικό πανόραμα στο «Thea Terrace» - εικόνα 1

Η σούπα ημέρας, ένα γευστικότατο και ισορροπημένο γκασπάτσο πεπονιού με κρέμα φέτας (το οποίο εναλλάσσεται με αντίστοιχο ντομάτας, ανάλογα την ημέρα), έδωσε το άκρως καλοκαιρινό και γαργαλιστικό έναυσμα στο γεύμα μας, ενώ οι γαρίδες σαγανάκι, με ωραίο δάγκωμα στη φέτα, που έρχεται χοντροκομμένη και καλοπαναρισμένη, έφεραν στο τραπέζι μια καθησυχαστική, comfort γευστική ευγένεια. Το λαβράκι σοτέ, με σπανάκι, πατατοσαλάτα, σάλτσα λεμονιού και κάππαρη, είναι μια τεχνικά άρτια, γευστική κι ευπρόσδεκτη φούγκα ελληνικότητας, ενώ το πιο παιχνιδιάρικο, απωανατολικών επιρροών κοτόπουλο με γιαούρτι, γάλα καρύδας και κουσκουσάκι υπογραμμίζει το ταξιδιάρικο mood ενός μενού που αντανακλά τη φινέτσα μα και την απλότητα του χώρου που υπηρετεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.