Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανεβάζει «Όρνιθες»

Αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπο το γευστικό έργο που ανεβαίνει εδώ και λίγο καιρό με την υπογραφή του γνωστού σεφ στη Νέα Ερυθραία.

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανεβάζει «Όρνιθες»

Αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπο το γευστικό έργο που ανεβαίνει εδώ και λίγο καιρό με την υπογραφή του Γιώργου Στυλιανουδάκη στη Νέα Ερυθραία. Πρωταγωνιστής το αγαπημένο όλων κοτόπουλο, κατά 90% φρέσκο, βιολογικό και ελευθέρας βοσκής. Ο γνωστός σεφ πραγματικά κυκλώνει το κυρίως θέμα παρουσιάζοντας το μαγειρεμένο με πολλούς τρόπους και διευρυμένη γεωγραφική αντίληψη, από ψημένο στη ροτισερί μέχρι sous vide γεμιστό με σπανάκι και από γαρνιτούρα σε μαλακά μεξικάνικα tacos μέχρι παντρεμένο με κινέζικα noodles.

Την αρχή μπορείτε να κάνετε με μια σαλάτα Όρνιθες με κοτόπουλο, μανούρι, μανιτάρια και βινεγκρέτ μηλόξυδο, ενώ δεν λείπουν κι άλλες προτάσεις σε έθνικ ύφος σαν τα bao buns με χοιρινό ή τα μπιφτέκια γαλοπούλας με πλιγούρι και πουρέ σελινόριζας. Για το τέλος παίζει τσιζκέικ με μαρμελάδα φράουλας και μους σοκολάτας με σιρόπι εσπεριδοειδών και καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.