«Fishαλίδες»: θαλασσινές διακοπές στο Χαλάνδρι

Στο δημοφιλές ψαρομάγαζο του Χαλανδρίου απολαμβάνουμε εκλεκτά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, ενώ για τους λάτρεις της ωμοφαγίας τα όστρακα είναι must.

«Fishαλίδες»: θαλασσινές διακοπές στο Χαλάνδρι

Αγαπάμε να επιστρέφουμε στο πλέον δημοφιλές ψαρομάγαζο του Χαλανδρίου, ειδικά αυτήν την εποχή που η δροσερή αυλή με τον πλάτανο-σήμα κατατεθέν, τα γαλάζια χρώματα και τα μεγάλα ξύλινα παράθυρα μας μεταφέρει απευθείας σε κάποιο νησί με θέα στον καλοκαιρινό ουρανό. Ένας άλλος λόγος είναι, ασφαλώς, το φαγητό. Εδώ μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα απολαύσουμε εκλεκτά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά (οι ιδιοκτήτες έχουν το γνωστό ιχθυοπωλείο Γοργόνα στο Νέο Ψυχικό), μαζί με τις ευφάνταστες γεύσεις που προτείνει ο έμπειρος σεφ και συνιδιοκτήτης Μιχάλης Τζόβας.

«Fishαλίδες»: θαλασσινές διακοπές στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Τα ολόφρεσκα όστρακα και τα must της ωμοφαγίας, όπως το καρπάτσιο και το ταρτάρ, έχουν την τιμητική τους, μαζί με άλλες σπεσιαλιτέ που ανανεώνονται διαρκώς, ανάλογα με την ψαριά της ημέρας και την έμπνευση του σεφ: σαγανάκι πεσκανδρίτσας, κριθαρότο φρέσκιας καραβίδας, χειροποίητα παριανά γαριδοπιτάκια με κρέμα τυριού και άνηθο, ψάρι ημέρας ψημένο σε κρούστα αλατιού. Η δημιουργικότητα όμως δεν σταματάει εδώ, αφού μπορεί να πετύχουμε και πιάτα όπως το ριζότο φρέσκου ψαριού με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης ή το εντυπωσιακό μπουκέτο αχνιστών θαλασσινών σε ζωμό γαρίδας.

Πολύ δελεαστικά είναι πάντα και τα γλυκά ημέρας, που περιλαμβάνουν από τιραμισού και σοκολατόπιτα μέχρι πορτοκαλόπιτα και cheesecake με μαρμελάδα λεμόνι. Όσο για το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης στο Χαλάνδρι, ευτυχώς το μαγαζί συνορεύει με δύο ιδιωτικά πάρκινγκ, κάνοντας έτσι την επίσκεψή μας εύκολη υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.