«Fishαλίδες»: θαλασσινές διακοπές στο Χαλάνδρι

Στο δημοφιλές ψαρομάγαζο του Χαλανδρίου απολαμβάνουμε εκλεκτά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, ενώ για τους λάτρεις της ωμοφαγίας τα όστρακα είναι must.

«Fishαλίδες»: θαλασσινές διακοπές στο Χαλάνδρι

Αγαπάμε να επιστρέφουμε στο πλέον δημοφιλές ψαρομάγαζο του Χαλανδρίου, ειδικά αυτήν την εποχή που η δροσερή αυλή με τον πλάτανο-σήμα κατατεθέν, τα γαλάζια χρώματα και τα μεγάλα ξύλινα παράθυρα μας μεταφέρει απευθείας σε κάποιο νησί με θέα στον καλοκαιρινό ουρανό. Ένας άλλος λόγος είναι, ασφαλώς, το φαγητό. Εδώ μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα απολαύσουμε εκλεκτά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά (οι ιδιοκτήτες έχουν το γνωστό ιχθυοπωλείο Γοργόνα στο Νέο Ψυχικό), μαζί με τις ευφάνταστες γεύσεις που προτείνει ο έμπειρος σεφ και συνιδιοκτήτης Μιχάλης Τζόβας.

«Fishαλίδες»: θαλασσινές διακοπές στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Τα ολόφρεσκα όστρακα και τα must της ωμοφαγίας, όπως το καρπάτσιο και το ταρτάρ, έχουν την τιμητική τους, μαζί με άλλες σπεσιαλιτέ που ανανεώνονται διαρκώς, ανάλογα με την ψαριά της ημέρας και την έμπνευση του σεφ: σαγανάκι πεσκανδρίτσας, κριθαρότο φρέσκιας καραβίδας, χειροποίητα παριανά γαριδοπιτάκια με κρέμα τυριού και άνηθο, ψάρι ημέρας ψημένο σε κρούστα αλατιού. Η δημιουργικότητα όμως δεν σταματάει εδώ, αφού μπορεί να πετύχουμε και πιάτα όπως το ριζότο φρέσκου ψαριού με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης ή το εντυπωσιακό μπουκέτο αχνιστών θαλασσινών σε ζωμό γαρίδας.

Πολύ δελεαστικά είναι πάντα και τα γλυκά ημέρας, που περιλαμβάνουν από τιραμισού και σοκολατόπιτα μέχρι πορτοκαλόπιτα και cheesecake με μαρμελάδα λεμόνι. Όσο για το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης στο Χαλάνδρι, ευτυχώς το μαγαζί συνορεύει με δύο ιδιωτικά πάρκινγκ, κάνοντας έτσι την επίσκεψή μας εύκολη υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.