Η «Lollobrigida» σουλατσάρει στο Μικρολίμανο

Το αλέγκρο ιταλικό εστιατόριο με θέα τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά παίζει με γευστικές προτάσεις της γείτονας χώρας, ενώ ο ξυλόφουρνος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η «Lollobrigida» σουλατσάρει στο Μικρολίμανο

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του το αλέγκρο ιταλικό εστιατόριο, αδερφάκι του «Bella Vespa», σε ένα διώροφο κτίριο στην προμενάντ του Μικρολίμανου. Οι βεράντες του ατενίζουν τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά και στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο νεαρός σεφ Γιώργος Ζερβάκης με προτάσεις στα χρώματα της γείτονος σαν το σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, pesto βασιλικού και αυγοτάραχο, τις παπαρδέλες μπολονέζ με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα από μετσοβόνε και τα νιόκι παρμεζάνας με ρικότα, φρέσκο σπανάκι, προσούτο και σάλτσα λεμονιού.

Ο ξυλόφουρνος μπαίνει αποφασιστικά στο παιχνίδι με φρεσκοψημένη πίτσα όπως αυτή με μοτσαρέλα, λάδι τρούφας, baby ρόκα και μοσχαρίσιο διάφραγμα, ενώ τα γλυκά καλύπτουν το φάσμα από ένα κανόλι με κρέμα λεμονιού και παγωτό σοκολάτα μέχρι ένα πειραγμένο τιραμισού. Για το αλέγκρο του πράγματος που λέγαμε πριν φροντίζει η μεγάλη μπάρα υπό την εποπτεία του Σπύρου Δημητρόπουλου αλλά και τα σταθερά πάρτι κάθε Τετάρτη με τον Jason Wasabi σε house ρυθμούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.