Η «Lollobrigida» σουλατσάρει στο Μικρολίμανο

Το αλέγκρο ιταλικό εστιατόριο με θέα τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά παίζει με γευστικές προτάσεις της γείτονας χώρας, ενώ ο ξυλόφουρνος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η «Lollobrigida» σουλατσάρει στο Μικρολίμανο

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του το αλέγκρο ιταλικό εστιατόριο, αδερφάκι του «Bella Vespa», σε ένα διώροφο κτίριο στην προμενάντ του Μικρολίμανου. Οι βεράντες του ατενίζουν τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά και στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο νεαρός σεφ Γιώργος Ζερβάκης με προτάσεις στα χρώματα της γείτονος σαν το σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, pesto βασιλικού και αυγοτάραχο, τις παπαρδέλες μπολονέζ με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα από μετσοβόνε και τα νιόκι παρμεζάνας με ρικότα, φρέσκο σπανάκι, προσούτο και σάλτσα λεμονιού.

Ο ξυλόφουρνος μπαίνει αποφασιστικά στο παιχνίδι με φρεσκοψημένη πίτσα όπως αυτή με μοτσαρέλα, λάδι τρούφας, baby ρόκα και μοσχαρίσιο διάφραγμα, ενώ τα γλυκά καλύπτουν το φάσμα από ένα κανόλι με κρέμα λεμονιού και παγωτό σοκολάτα μέχρι ένα πειραγμένο τιραμισού. Για το αλέγκρο του πράγματος που λέγαμε πριν φροντίζει η μεγάλη μπάρα υπό την εποπτεία του Σπύρου Δημητρόπουλου αλλά και τα σταθερά πάρτι κάθε Τετάρτη με τον Jason Wasabi σε house ρυθμούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Lollobrigida

Ακτή Κουμουνδούρου 62, Μικρολίμανο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

25/11/2022

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".