Ένα «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με νέες γεύσεις

Η θητεία της σεφ Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» μεταφράζεται σε ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ που μόλις έκαναν πρεμιέρα.

Ένα «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με νέες γεύσεις

Η θέα από τα ψηλά του Καρέα συναρπαστική και η ψαριά σταθερά πρώτης ποιότητας στο κομψό εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου με εκλεκτά ψάρια πρώτης κατηγορίας που έρχονται από τους καλύτερους ψαρότοπους της Ελλάδας.

Η κουζίνα ποντάρει σταθερά στο πάντρεμα της παράδοσης με το νεωτερισμό και η θητεία της σεφ Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» (15ο στα φετινά World’s 50 Best Restaurants) μεταφράζεται σε ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ που μόλις έκαναν πρεμιέρα: σουπιά γεμιστή με αρωματικό ριζότο ψημένη στη σχάρα με σάλτσα βούτυρο-miso, σαλάτα καβούρι με ψίχα από ελληνικό μπλε καβούρι, πάστα από κάσιους και γλυκό τσίλι, ψάρι ολόκληρο ή φιλέτο μαγειρεμενο με πράσο, αλμύρα και σάλτσα λεμονιού, χειροποίητες παπαρδέλες με καραβίδες, σάλτσα από το ζωμό τους, βασιλικό και χώμα ελιάς.

Αν δεν αγαπάτε τόσο το ψάρι, θα βρείτε ένα ριζότο με αγκινάρες Τήνου, σύκο και μανούρα Σίφνου αλλά και μαντί γεμισμένο με κουνέλι από τη Σχοινούσα, μπέικον Ευρυτανίας και τραγανό σινάπι.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.