«Τarte Tatin»: Καλοκαίρι στο μικρό Παρίσι

Φρέσκο, φιλικό, φωτεινό και ιδιαίτερα instagrammable, το «Tarte Tatin» εκφράζει την αγάπη του για τη γαλλική κουλτούρα σε κάθε πτυχή της εμπειρίας που προσφέρει στους επισκέπτες του.

«Τarte Tatin»: Καλοκαίρι στο μικρό Παρίσι

Από τη διάσημη γλυκιά γαλλική τάρτα παίρνει το όνομά του το ολοκαίνουργιο all day neo-bistro της Νέας Φιλαδέλφειας, που ανοίγει απευθείας link με όμορφες παρισινές γειτονιές. Φρέσκο, φιλικό, φωτεινό και ιδιαίτερα instagrammable, το «Tarte Tatin» εκφράζει την αγάπη του για τη γαλλική κουλτούρα σε κάθε πτυχή της εμπειρίας που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Ο κομψός εσωτερικός χώρος αποπνέει ιδιαίτερη φινέτσα και βρίσκει, τώρα το καλοκαίρι, τη φυσική του συνέχεια στην ατμοσφαιρική αυλή με τα φερφορζέ έπιπλα, που μας ταξιδεύει μακριά από τη ζεστή πόλη. Kάθε πρωί απολαμβάνουμε εκλεκτούς μονοποικιλιακούς καφέδες στα ηλιόλουστα τραπέζια του μαγαζιού, ενώ στη συνέχεια αξίζει να εξερευνήσουμε το πραγματικό «τρικολόρ» γευστικό πανόραμα που δημιουργούν οι ταλαντούχοι σεφ Νικόλας Νικολακόπουλος και Ζήσης Γκούντας, με ξεχωριστές προτάσεις που βασίζονται στην εποχικότητα των πρώτων υλών, είναι 100% χειροποίητες και ημέρας.

«Τarte Tatin»: Καλοκαίρι στο μικρό Παρίσι - εικόνα 1

Υπέροχα croque madame σε χειροποίητο κρουασάν για πρωινό, μοναδικά γλυκά για τη συνέχεια (από μιλφέιγ και προφιτερόλ μέχρι tarte tatin, paris brest και crme brle) αλλά και φίνα πιάτα – ό,τι πρέπει για ένα εκλεπτυσμένο αλλά προσιτό γεύμα με γαλλικό πρόσημο. Θα ποντάρουμε ιδιαίτερα στην tarte flambe, την αλσατική εκδοχή της pizza, που προσφέρεται σε τρεις απολύτως δελεαστικές εκδοχές, και θα αφεθούμε στα χέρια των έμπειρων σομελιέ για την κατάλληλη οινική συνοδεία. Λίγο βέβαια η απολύτως χαλαρωτική ατμόσφαιρα, λίγο οι cool jazz κι ευρωπαϊκές μουσικές που τυλίγουν διακριτικά το χώρο, δεν αποκλείεται να ξεχαστούμε εδώ μέχρις αργά με ένα signature cocktail στο χέρι, όπως το ευρηματικό Tarte Tartin με βότκα, μασκαρπόνε, butterscotch και μήλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.