Στο «Da Bruno» δοκιμάζουμε ανάλαφρες healthy γεύσεις αλά ιταλικά

Το καλοκαιράκι κυλάει ανάλαφρα στην ατμοσφαιρική του βεράντα και οι γευστικές εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο «Da Bruno» δοκιμάζουμε ανάλαφρες healthy γεύσεις αλά ιταλικά

Το καλοκαιράκι κυλάει ανάλαφρα στην ατμοσφαιρική του βεράντα (κλασική αξία για δροσερές βραδιές στο Παλαιό Φάληρο) και οι γευστικές εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Πρώτα και κύρια, η μαύρη καλοκαιρινή τρούφα μόλις κατέφτασε από την Άλμπα και ο σεφ πατρόν του «Da Bruno» Δημήτρης Τσουκάρης προτείνει ένα ολόκληρο μενού αφιερωμένο στον πολύτιμο μύκητα: κροστίνι με σπαράγγια, αβγό ποσέ και μαύρη τρούφα, σαλάτα σε φωλιά από ζυμάρι πίτσας με καβούρι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, φρούτα του δάσους και μαύρη τρούφα, νιόκι με σάλτσα πεκορίνο και μαύρη τρούφα, πίτσα με καρπάτσιο και μαύρη τρούφα, ακόμη κι ένα τέλειο aperitivo με μέλι τρούφας και φρέσκια τρούφα θα μας βάλουν σε mood για εξίσου δυνατή συνέχεια.

Άλλο κεφάλαιο οι ελαφριές και άκρως καλοκαιρινές ταλιάτες για κάθε γούστο. Ταλιάτα κοτόπουλο ή γαλοπούλα (με αχλάδι, τρυφερό σπανάκι, ρόκα, σάλτσα κουρκουμά και σουσάμι) για όσους αγαπούν τις ευφάνταστες προτάσεις με πουλερικά, ταλιάτα Black Angus αλλά και ταλιάτα σολομού και τόνου, που συνοδεύεται από baby περουβιανή πατάτα, μαύρο ρεβίθι και πολύχρωμη κινόα, ανάλαφρη και πολύ healthy.

Στο «Da Bruno» δοκιμάζουμε ανάλαφρες healthy γεύσεις αλά ιταλικά - εικόνα 1

Αν αγαπάτε τις υπερτροφές, σημειώστε και τα ολοκαίνουργια σπαγκέτι με ζυμάρι σπιρουλίνας –αποκλειστικότητα του εστιατορίου–, που σερβίρονται με θαλασσινά και λαχανικά. Αν, πάλι, είστε λάτρης των ιταλικών σπεσιαλιτέ, αξίζει να προτιμήσετε τις μοναδικές χειροποίητες παπαρδέλες σε δύο signature εκδοχές: είτε με καραβίδες και γαρίδες, που μαγειρεύονται μπροστά μας σε ολόκληρο κεφάλι τυρί από πεκορίνο Romano, είτε με αστακό και καραβίδα σε φωλιά παρμεζάνας.

Σταθερά στον κατάλογο και οι vegan προτάσεις, που φανερώνουν γρήγορα αντανακλαστικά στις διατροφικές τάσεις της εποχής, αλλά και υπέροχα επιδόρπια, όπως η σεμιφρέντο εσπεριδοειδών με σάλτσα πορτοκαλιού και λεμονιού, το τσιζκέικ με βάση από μπισκότα digestive, ρικότα και φρούτα του δάσους και το διά­σημο τιραμισού του «Da Bruno» για βέρο ιταλιάνικο φινάλε, καρυκευμένο με εξαιρετικά λικέρ και ντιζεστίφ από την πλούσια συλλογή του μαγαζιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.