«Forget Domani»: Κοκτέιλ και πίτσα παρέα με τον Φράνκι

Ακόμη και να μη γνωρίζεις την ιδιαίτερη αγάπη που θρέφει το φρέσκο pizza bar των Άνω Πετραλώνων για τον Σινάτρα, δεν αργείς να την αντιληφθείς.

«Forget Domani»: Κοκτέιλ και πίτσα παρέα με τον Φράνκι

Ακόμη και να μη γνωρίζεις την ιδιαίτερη αγάπη που θρέφει το φρέσκο pizza bar των Άνω Πετραλώνων για τον Σινάτρα, δεν αργείς να την αντιληφθείς. Πολλά από τα σουπλά κοσμεί το 45άρι της ομώνυμης επιτυχίας, ο ίδιος είναι η κεντρική φιγούρα σε έναν αλλιώτικο Μυστικό Δείπνο (παραδίπλα του κάθεται ο Ζαμπέτας!) που βρίσκεται κρεμασμένος στον τοίχο, θα τον ακούσεις συχνά πυκνά από τα ηχεία του μαγαζιού μαζί με αρκετή τζαζ και μπόσα νόβα. Σε έναν άλλο τοίχο ο Κερτ Κομπέιν καταβροχθίζει μια ολόκληρη πίτσα πεπερόνι, προϊδεάζοντας για την γευστική ρότα που επέλεξαν για τη νέα τους πρόταση τα αδέρφια Δημήτρης και Σάντυ Τζαβέλα.

Ο κατάλογος κάνει focus σε λίγες αλλά καίριες προτάσεις στα χρώματα της γείτονος, σαν την απλή και δροσερή σαλάτα tonnato με τόνο, αυγά ορτυκιού και καρδιές αγκινάρας, τα τραγανά μπουρεκάκια κανταϊφιού polpette με νόστιμη γέμιση από γκοργκοντζόλα και προβολόνε ή τους ιταλικούς ρυζοκεφτέδες arancini με κοτόπουλο και μοτσαρέλα που θα κέρδιζαν πόντους αν κατέβαιναν νωρίτερα από τη φωτιά.

«Forget Domani»: Κοκτέιλ και πίτσα παρέα με τον Φράνκι - εικόνα 1

Πολύ ευχάριστη είναι η πίτσα τους, με ζύμη ελαφριά και αέρινη που σερβίρουν σε διάφορες συνταγές, σαν την λευκή cacio pepe που προτιμήσαμε εμείς με καλοδιαλεγμένα τυριά και αρωματικό ελαιόλαδο. Μην προσπεράσετε τα κοκτέιλ τους, που φτιάχνονται σε συνεργασία με το αδερφό μπαρ «Επί της Δεξαμενής».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.