Μια «Tarte Tatin» γλυκαίνει τη Νέα Φιλαδέλφεια

Επίσημα εγκαίνια έκανε πριν από λίγες ημέρες το all day bistro με τη μεγάλη αγάπη για τις γλυκές και αλμυρές γαλλικές γεύσεις.

Μια «Tarte Tatin» γλυκαίνει τη Νέα Φιλαδέλφεια

Επίσημα εγκαίνια έκανε πριν από λίγες ημέρες το all day bistro με τη μεγάλη αγάπη για τις γαλλικές γεύσεις. Πολλά γλυκά (ανάμεσα τους και η διάσημη γαλλική τάρτα με αχλάδια, που δίνει στο μαγαζί το όνομά του) και αλμυρές γεύσεις, από μπαγκέτες και σαλάτες μέχρι διάφορες κις και αλσατικές tartes flambées, δίνουν τον τόνο στο μενού των σεφ Νικόλα Νικολακόπουλο και Ζήση Γκούντα και σερβίρονται είτε στον κομψό εσωτερικό χώρο είτε έξω, στα φερφορζέ τραπέζια.

Μια «Tarte Tatin» γλυκαίνει τη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 1

Επίσης πολλά τσάγια κι εκλεκτοί μονοποικιλιακοί καφέδες, αρκετά κρασιά σε ποτήρι και signature cocktails, όπως το Tarte Tatin με βότκα, μασκαρπόνε, butterscotch και μήλο. Πολλές, μάλιστα, από τις γλυκές δημιουργίες των σεφ διατίθενται προς πώληση μαζί με κάποιο κρασί από την κάβα του μαγαζιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.