Ψηφίστε το καλύτερο streetfood της Αθήνας

Ψάξτε, περπατήστε, δοκιμάστε στους δρόμους και ψηφίστε το αγαπημένο σας φαγητό δρόμου στην πρωτεύουσα: το «α» διοργανώνει ένα συναρπαστικό διαγωνισμό με τη χορηγία της ελληνικής αλυσίδας METRO Cash & Carry.

Ψηφίστε το καλύτερο streetfood της Αθήνας

Είναι προφανές, αν ρίξεις μια ματιά στο Facebook και στο Instagram, ότι γίνεται χαμός με το φαγητό δρόμου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Όταν αντικρίζεις το κουστουμαρισμένο golden boy να στέκεται με υπομονή στην ουρά για να φάει κορυφαίο streetfood από τη μικρή καντίνα του δρόμου στη Νέα Υόρκη, τότε λες ότι η Γη γυρίζει πιο γρήγορα, πιο νόστιμα και κυρίως αφήνοντας πίσω τις προκαταλήψεις.

Το φαγητό δρόμου εξελίσσεται σε καυτή μόδα σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, ενώ στη Σιγκαπούρη έφτασε να αποσπάσει και αστέρι Michelin! Κερδίζει πλέον παγκόσμια αναγνώριση ως γευστικός πολιτισμός που διαδίδει μια τεράστια ποικιλία παραδοσιακών γεύσεων και ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε σεφ να κάνουν τις γκουρμεδιές τους, δημιουργώντας νέα ήθη κι έθιμα στο γαστρονομικό τοπίο της εποχής. Έχουμε καταλάβει πλέον ότι οι λιχουδιές δρόμου δεν είναι μια συμβατική διαδικασία που τρέφει απλώς το σαρκίο μας, αλλά μπορεί να γίνει μια χαρούμενη, απολαυστική, ερεθιστική εμπειρία η οποία μας φτιάχνει τη μέρα.

Ψηφίστε το καλύτερο streetfood της Αθήνας - εικόνα 1

Στην Αθήνα το boom έγινε τα τελευταία χρόνια: σε κάθε γωνιά του κέντρου αλλά και σε όλες τις σημαντικές πιάτσες της πόλης θα πέσεις πάνω σε ένα streetfood στέκι που έχει κάτι να σου πει. Και δεν εννοούμε μόνο την τεράστια εξάπλωση των σουβλακιών, της πίτσας και των μπέργκερ, για τα οποία έχετε ήδη ψηφίσει τα καλύτερά σας σε προηγούμενους διαγωνισμούς του «α». Τώρα μιλάμε για φαλάφελ, tacos, burritos και empanadas, λαχματζούν, hot dog, πάσης φύσεως πίτες, noodles από το wok ή ramen, αχνιστά bao buns και dumplings, won ton και spring rolls, λουκουμάδες και churros, ψαγμένα σάντουιτς, κουλούρια και bagels, sushi και χαβανέζικο poke sushi, σαλάτες, σούπες, κινέζικη πάπια τραγανή, κεφτέδες από κρέας ή λαχανικά, σιγοψημένα και καπνιστά κρέατα, τηγανόψωμα· ακόμη και ινδικό σουβλάκι έχουμε ακόμη στη διάθεσή μας.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων δύο διαγωνισμών για το καλύτερο σουβλάκι, τις καλύτερες πίτσες και τα καλύτερα μπέργκερ, το «α» διοργανώνει, με τη χορηγία της ελληνικής αλυσίδας METRO Cash & Carry, έναν καινούργιο συναρπαστικό διαγωνισμό με θέμα το καλύτερο streetfood της Αθήνας. Συναρπαστικό αλλά και πολυσύνθετο, καθώς θα πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας και να διαλέξετε από αυτήν την τεράστια γκάμα εδεσμάτων δρόμου αυτά που σας αρέσουν περισσότερο και να τα ψηφίσετε. Εμείς, πάλι, για να σας διευκολύνουμε, θα δημιουργήσουμε αρκετές κατηγορίες streetfood στις οποίες θα μπορείτε να ψηφίζετε το καλύτερό σας (ένα για κάθε κατηγορία). Έτσι λοιπόν θα αναδείξετε όχι μόνο το καλύτερο φαγητό δρόμου αλλά και τα πιο δημοφιλή είδη του. Ψηφίστε εδώ και κερδίστε πεντανόστιμα δώρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;