Ψηφίστε το καλύτερο streetfood της Αθήνας

Ψάξτε, περπατήστε, δοκιμάστε στους δρόμους και ψηφίστε το αγαπημένο σας φαγητό δρόμου στην πρωτεύουσα: το «α» διοργανώνει ένα συναρπαστικό διαγωνισμό με τη χορηγία της ελληνικής αλυσίδας METRO Cash & Carry.

Ψηφίστε το καλύτερο streetfood της Αθήνας

Είναι προφανές, αν ρίξεις μια ματιά στο Facebook και στο Instagram, ότι γίνεται χαμός με το φαγητό δρόμου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Όταν αντικρίζεις το κουστουμαρισμένο golden boy να στέκεται με υπομονή στην ουρά για να φάει κορυφαίο streetfood από τη μικρή καντίνα του δρόμου στη Νέα Υόρκη, τότε λες ότι η Γη γυρίζει πιο γρήγορα, πιο νόστιμα και κυρίως αφήνοντας πίσω τις προκαταλήψεις.

Το φαγητό δρόμου εξελίσσεται σε καυτή μόδα σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, ενώ στη Σιγκαπούρη έφτασε να αποσπάσει και αστέρι Michelin! Κερδίζει πλέον παγκόσμια αναγνώριση ως γευστικός πολιτισμός που διαδίδει μια τεράστια ποικιλία παραδοσιακών γεύσεων και ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε σεφ να κάνουν τις γκουρμεδιές τους, δημιουργώντας νέα ήθη κι έθιμα στο γαστρονομικό τοπίο της εποχής. Έχουμε καταλάβει πλέον ότι οι λιχουδιές δρόμου δεν είναι μια συμβατική διαδικασία που τρέφει απλώς το σαρκίο μας, αλλά μπορεί να γίνει μια χαρούμενη, απολαυστική, ερεθιστική εμπειρία η οποία μας φτιάχνει τη μέρα.

Ψηφίστε το καλύτερο streetfood της Αθήνας - εικόνα 1

Στην Αθήνα το boom έγινε τα τελευταία χρόνια: σε κάθε γωνιά του κέντρου αλλά και σε όλες τις σημαντικές πιάτσες της πόλης θα πέσεις πάνω σε ένα streetfood στέκι που έχει κάτι να σου πει. Και δεν εννοούμε μόνο την τεράστια εξάπλωση των σουβλακιών, της πίτσας και των μπέργκερ, για τα οποία έχετε ήδη ψηφίσει τα καλύτερά σας σε προηγούμενους διαγωνισμούς του «α». Τώρα μιλάμε για φαλάφελ, tacos, burritos και empanadas, λαχματζούν, hot dog, πάσης φύσεως πίτες, noodles από το wok ή ramen, αχνιστά bao buns και dumplings, won ton και spring rolls, λουκουμάδες και churros, ψαγμένα σάντουιτς, κουλούρια και bagels, sushi και χαβανέζικο poke sushi, σαλάτες, σούπες, κινέζικη πάπια τραγανή, κεφτέδες από κρέας ή λαχανικά, σιγοψημένα και καπνιστά κρέατα, τηγανόψωμα· ακόμη και ινδικό σουβλάκι έχουμε ακόμη στη διάθεσή μας.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων δύο διαγωνισμών για το καλύτερο σουβλάκι, τις καλύτερες πίτσες και τα καλύτερα μπέργκερ, το «α» διοργανώνει, με τη χορηγία της ελληνικής αλυσίδας METRO Cash & Carry, έναν καινούργιο συναρπαστικό διαγωνισμό με θέμα το καλύτερο streetfood της Αθήνας. Συναρπαστικό αλλά και πολυσύνθετο, καθώς θα πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας και να διαλέξετε από αυτήν την τεράστια γκάμα εδεσμάτων δρόμου αυτά που σας αρέσουν περισσότερο και να τα ψηφίσετε. Εμείς, πάλι, για να σας διευκολύνουμε, θα δημιουργήσουμε αρκετές κατηγορίες streetfood στις οποίες θα μπορείτε να ψηφίζετε το καλύτερό σας (ένα για κάθε κατηγορία). Έτσι λοιπόν θα αναδείξετε όχι μόνο το καλύτερο φαγητό δρόμου αλλά και τα πιο δημοφιλή είδη του. Ψηφίστε εδώ και κερδίστε πεντανόστιμα δώρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.