Μια «Κουρδιστή Μαϊμού» εμφανίστηκε στο Μοναστηράκι

Μπορεί το «Cosa Nostra» να μας αποχαιρέτησε πρόσφατα, ωστόσο ο Μιχάλης Τάσσης είχε κιόλας κατά νου τη διάδοχη κατάσταση που μόλις έκανε πρεμιέρα.

Μια «Κουρδιστή Μαϊμού» εμφανίστηκε στο Μοναστηράκι

Μπορεί το «Cosa Nostra» να μας αποχαιρέτισε τον περασμένο Ιανουάριο ύστερα από 15 χρόνια στο Μοναστηράκι, ωστόσο ο Μιχάλης Τάσσης είχε κιόλας κατά νου τη διάδοχη κατάσταση που ακούει στο όνομα «Κουρδιστή Μαϊμού» και μόλις έκανε πρεμιέρα. Ο χώρος απηχεί τη μεγάλη του αγάπη για τα ταξίδια, τόσο στη διακόσμηση –από τα τραπέζια-βαλίτσες και τα βαλσαμωμένα ζώα στους τοίχους μέχρι τα χειροποίητα χαλιά και τα πολλά δικά του αντικείμενα από διάφορα ταξίδια στην Ασία και την Αφρική- όσο και στην κουζίνα που «τσιμπολογάει» γεύσεις από διάφορες κουλτούρες.

Θα βρεις ένα «ρυζάκι της Ινδοκίνας στο γουοκ με γαρίδες και λαχανικά», το «μοσχαράκι του Pandeli» (ένα χουνκιάρ μπεγιερντί εμπνευσμένο από το εμβληματικό πιάτο του ομώνυμου εστιατορίου στην Αγορά των Μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης) αλλά και το «καλαμάκι του Κιότο» σε στιλ yakitori, όπως και ορισμένα classics του «Cosa Nostra», όλα για να μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού. Μια πίτσα ή ένα πλατό καντονέζικων ορεκτικών είναι ό,τι πρέπει αν προτιμήσετε τον μεγαλύτερο πλέον χώρο του μπαρ όπου ετοιμάζονται πειραγμένα κλασικά κοκτέιλ με τη σφραγίδα της Barphilosophy.

Αυτήν την Κυριακή (14/4) μάλιστα, η «Κουρδιστή Μαϊμού» κάνει επίσημα εγκαίνια με ένα μεσημεριανό πάρτι, μπουφέ και το συγκρότημα κρουστών Batala στον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας.

iΑγίας Θέκλας 5, Μοναστηράκι | 2103310900

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.