Άνοιξη με νέες γεύσεις στο «Alficon»

Το ολοκαίνουργιο ανοιξιάτικο μενού μόλις έκανε ντεμπούτο στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Παγκρατίου κι έχει έντονο ελληνικό χρώμα.

Άνοιξη με νέες γεύσεις στο «Alficon»

Η εποχικότητα είναι κομβικό στοιχείο στη γευστική πρόταση του πολύ ατμοσφαιρικού εστιατορίου στις παρυφές του Παγκρατίου εξού και το ολοκαίνουργιο ανοιξιάτικο μενού μόλις έκανε ντεμπούτο. Οι νέες δημιουργίες των δύο ταλαντούχων σεφ του, Έλβι Δημήτρη Ζύμπα και Νίκου Βοργιά, έχουν μοντέρνο χαρακτήρα ενσωματώνοντας παράλληλα αρκετές ελληνικές πινελιές και περιλαμβάνουν από χτένια με σπαράγγια, μήλο και μπούκοβο ή ψάρι μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή με καυτερή πιπεριά και φράουλες μέχρι γιαουρτοταβά με αρνίσια γλυκάδια και κατσικίσιο γιαούρτι κι έναν πολλά υποσχόμενο τραχανά με φραγκόκοτα, αγκινάρα και κουκουνάρι. Όπως πάντα οι γεύσεις προσφέρονται και σε menu degustation με € 50 κατ’άτομο ή € 85 με wine pairing.

Ένεκα μάλιστα της εποχής οι προτάσεις διανθίζονται με νηστίσιμα πιάτα ημέρας, ενώ τα τραπέζια έξω έχουν κιόλας πάρει τη θέση τους στον ήρεμο πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα κι είναι μια ωραία ιδέα για την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή που το εστιατόριο ανοίγει από το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.